Frick har fått besöka gården

TRAV

Jim Frick repar sig mer och mer efter den otäcka olyckan på Solvalla.

Förra veckan fick han åka till stallet och hemmet för första gången.

– Det funkade jättebra och han tyckte det var roligt, säger nära vännen Jan Plog, som har ansvaret för gården i Jims frånvaro.

Foto: Kanal75
Jim Frick blir bättre och bättre. Förra veckan fick han besöka sitt hem för första gången efter den otäcka olyckan på Solvalla.

Det var för lite drygt fyra månader sen som den otäcka olyckan på Solvalla inträffade. Sedan dess har Jim Frick legat på sjukhus för vård för de allvarliga skador han ådrog sig. Men på den senaste tiden har tillfrisknandet gått bättre och bättre och i förra veckan fick tränaren och kusken besöka stallet och hemmet.

– Han var ut tillsammans med frun, psykologen och en skötare. Han var hem två timmar och vände. Det funkade jättebra och han tyckte det var roligt, säger Jan Plog, nära vän till Jim och mannen som har ansvar för träningen av hästarna på gården i Jims frånvaro.

– De åkte bara runt stallet, sen var de in hemma i bostaden och fikade. Sen satt de där utanför i sommarmöblerna och snackade lite, sen åkte de tillbaka, fortsätter han.

– Han vet vart han bor. Han känner igen sig, och så där, så det var ingen fara.

Hur är tillståndet med Jim i dag?

– Det blir bara bättre och bättre. Han förstår att han har varit med om en olycka nu och att det är därför han måste vara på sjukhuset. Jag pratade med han på telefon i lördags, jag ringde till Åsa och då var hon där, så det var han som svarade. Vi pratade en bra stund och då var han helt klar i knoppen.

– Det är fantastiskt. Bara hoppas att det går så fort som möjligt. Men de säger att sådant här tar tid, det är inte gjort på en vecka. Men som det verkar nu så blir det bättre och bättre.

Inga bakslag?

– Nej, inte vad jag vet. Det går bara framåt.

Plog: Har haft oflyt

Plog fick, efter olyckan, ansvaret för träningen av hästarna på gården. Nu får han hjälp utav Jims svåger, Leif Witasp och Leifs dotter Kajsa Frick. Leif ska vara med i träningen någon dag i veckan och agera lite mentor åt Jan Plog. Kajsa blir förstekusk på stallets hästar.

– Det känns bra, då har man någon att bolla lite idéer och funderingar och allt möjligt med, säger Jan Plog.

Hur går arbetet tycker du?

– Det går bra, för tusan. Jag är på väg till Eskilstuna nu precis. Jag har kört lite fort på förmiddagen och Leif har varit och hjälpt oss lite.

Hur har tävlandet gått tycker du?

– Det har gått bra hela tiden. Men det har varit lite stolpe ut i loppen. Hästarna har gått bra och känts bra, men vi har haft lite oflyt. Så får vi lite flyt nu så trillar det nog in någon pinne. Vi får verkligen hoppas att det släpper ännu mer.

ARTIKELN HANDLAR OM