Fick pungbråck – var nära att dö

Foto: Kanal75
Sir Remington här med hästens skötare Ulf E Lindqvist, efter en V75-seger på Åby. Nu tvingas hästen vila i sex-sju månader efter sin operation för pungbråck.
TRAV

Sir Remington drabbades av pungbråck för några veckor sedan.

Stjärnan var illa ute – men operationen lyckades bra.

– Han ser hemsk ut hästen, men han är pigg i blicken, säger tränaren Jerry Jönsson.

Jägersro-tränaren Jerry Jönsson har 13 hästar på träningslistan. För några veckor sedan drabbades stallets stjärna, Sir Remington, av pungbråck. Hästen lade sig ner i hagen och rullade sig – men reste aldrig på sig. Som tur var såg Jönsson det hela i tid.

– Jag gick ut till honom, då såg jag vad som var fel. Ena pungkulan hade redan då börjat svullna upp, säger Jerry Jönsson.

– Jag lastade honom direkt och körde honom till Helsingborgs djursjukhus. Så från att jag såg att han lade sig i hagen till operationsbordet tog det ungefär en och en halvtimme.

– Det gjorde att tarmen inte hade hunnit dö på honom. Operationen gick bra.

Tror du att han kommer tillbaka?

– Han tappade så väldigt mycket i vikt efter operationen, han ser hemsk ut hästen, men han är pigg i blicken, berättar tränaren.

– Det kommer ta sex-sju månader till han kommer starta. Han kommer inte starta i år, om inget mirakulöst händer.

Hur mycket har hästen gått ner i vikt?

– Han var tunn redan innan, eftersom han var i startmässigt skick. Han har tappat 50 kilo, och det är mycket. Han ser ju tråkig ut, men det har vänt igen, framför allt är han pigg och glad, säger Jerry Jönsson med nytt hopp i rösten.