Juggle Face tuffast i Eskiltunas derbytest

TRAV

Lutfi Kolgjini regerar trav-Sverige.

Superhelgen med nästan två miljoner kronor inkört följdes upp med att Juggle Face krossade motståndet i Eskilstunas Fyraåringstest.

– En fantastiskt fin häst som tillhör de absolut bästa i kullen, klargjorde körande Daniel Olsson efteråt.

5 september körs Svenskt Travderby på Jägersro. Precis som brukligt var flera av de hetaste segeraspiranterna där med i Eskilstunas Fyraåringstest som lockade med 400 000 kronor till vinnaren.

Och chansen att det för första gången sedan 1995 ska bli hemmaseger i landets största fyraåringslopp ökade på tisdagskvällen.

Juggle Face visade nämligen att hans råstyrka blir svår att stå emot över derbydistansen bara Lutfi Kolgjini kan konservera formen.

Ett avancemang från tredje par utvändigt dryga varvet från mål blev segergivande då Daniel Olsson tog sig fram utanpå ledande Oracle. Denne knäcktes i början av upploppet och sedan borrade Juggle Face ner sig och avfärdade bra avslutande Copy Tooma samtidigt som Alvena Pampas förgäves sökte luckan från ledarryggen och fick nöja sig med tredjepriset.

– Förra tisdagen då jag fick förfrågan om att köra, svarade Daniel Olsson om frågan när han fick upp segerförhoppningarna och fortsatte:

– Jag kände i värmningen att det är så här hästen ska vara. Han var mycket rappare i steget jämfört med då jag körde honom i fjol.

Kolgjini drömmer om derbyseger

Tränaren själv såg loppet från tävlingarna på Jägersro och var naturligtvis minst lika nöjd:

– Nu visade hästen det jag vet att han kan och det var verkligen skönt, berättar Lutfi Kolgjini som också har förhoppningar första söndagen i september.

– Jag glömmer aldrig när jag blev störd till galopp med Revenue år 2000. Nu har jag äntligen chans till revansch, med Sebastian K. och Joke Face också har jag i alla fall aldrig haft det så väl förspänt inför Derbyt som i år.

Segertiden för Juggle Face blev 1.14,1a/2 640 meter.

Robin Johansson/Kanal75