SKRÄLL–DIVISIONEN

Skrällarna den senaste månaden i Gulddivisionen.
TRAV

Den brukar vara lättast att lösa.

Men de fyra senaste veckorna har det skrällt rejält i högsta divisionen på V75.

På lördag kan det vara dags igen.

– Det skulle kunna bli ett skräll-lopp än en gång, säger experten Lennart Forsgren.

Ta de mest betrodda så är det klart. Så brukar det låta när man ska strecka hästar i Gulddivisionen på V75. Men den senaste månaden har varit annorlunda. Det har blivit rejäla skrällar varje gång.

Det började midsommarhelgen i Kalmar. Erik Adielsson mottade in storsusaren Magic Sisa till 40 gånger pengarna. De flesta V75-spelare tappade hakan och sprack på sina kuponger – och det skulle komma mer.

Dust All Over fortsatte skrällfyrverkeriet i Eskilstuna, Infatti November slog Commander Crowe i Halmstad och nu senast, Lavec Kronos i Årjäng.

Orsaken till att det skräller? Tränaren, kusken och experten Lennart Forsgren tror sig veta.

– Det är tillfälligheter plus att favoriterna inte har varit har toppform, säger han.

– I Kalmar så gjorde Commander Crowe bort sig och Steen Juuls häst var bara dålig. Därför kunde Magic Sisa vinna, fortsätter han.

I de andra loppen då?

– Infatti November gick barfota och det blev riktig körning i loppet, plus att Commander Crowe kanske inte är i någon toppform. Han gjorde ett bra lopp men det kan fattas lite i honom.

– Nu senast, då Erik vann med Lavec Kronos, var det de taktiska som vann. Torbjörn (Jansson) vågade inte gå för att han trodde att norrmannen skulle svara. Han hade säkert släppt till Torbjörn också om han hade vågat köra, säger Lennart Forsgren.

Hyllar Adielsson

Stjärnkusken Erik Adielsson har suttit upp bakom tre av de fyra skrällarna.

Är det en tillfällighet tror du?

– Många gånger när det skräller så är det toppkuskarna som gör det. De har en pondus och självförtroende som för med sig respekt. Men det är nog inte tillfällighet ändå att det är Adielsson som har vunnit. Han är ju jäkligt bra och jag har alltid sagt att Erik är taktiskt fulländad.

Tror du att det kan skrälla i högsta divisionen på lördag igen?

– Det skulle kunna bli ett skräll-lopp än en gång. Ibland kan Triton ha en dålig dag och Noras Bean vill man ju se göra några riktiga lopp i Gulddivisionen innan man kan lita på honom.