Nurmos: Hästarna är bra i ordning nu

Foto: Kanal75
Timo Nurmos klurar. På onsdag har han många hästar till start på V64.
TRAV

Sommarlovet är över.

Efter tre veckors turné är V64 tillbaka på Solvalla.

– Det är skönt när det inte blir så långt att åka, säger banans tränarchampion Timo Nurmos som laddat med hästar i varje avdelning.

Inkluderat Lindesbergs tävlingar i början av juni så har V64-spelet lämnat Solvalla vid fyra tillfällen under sommaren. Vaggeryd, Åmål och Solänget har bjudit på trevliga onsdagskvällar och de flesta i trav-Sverige verkar överrens om att utlokaliseringen har kommit för att stanna.

För tränarna på Solvalla innebär det naturligtvis ett gissel när veckans stora tävlingsdag försvinner under en månad, men att få Timo Nurmos att säga att han vill ha det som förr går inte.

– För mig är det inga problem. Vi har startat mycket på småbanor i sommar. Men när det blir så långt bort som Solänget är det inte lätt att anmäla dit. Då måste man ha många hästar eller några riktigt bra för att det ska löna sig eftersom prispengarna inte är så höga.

Under juli månad har stall Nurmos startat hästar alla dagar utom tre och att vara på plats vid samtliga tillfällen är förstås påfrestande.

– Men det är jag inte. Idag (måndag) åker jag till exempel inte med till Rättvik. Man måste hinna med något annat än trav också och med bra personal kan jag unna mig det ibland, säger Nurmos.

Strålande månad

När det vankas hemmaplan är chefen däremot alltid vid rodret, men att han skulle ha laddat extra för V64-comebacken vill han inte gå med på.

– Visst har vi laddat, men det gör vi inför alla lopp. Hästarna är bra i ordning nu.

Det får man onekligen hålla med om. E3-segern med Amaru Boko och Bob Hopes storseger i Finland gav bara de nästan två miljoner kronor inom loppet av två dagar i början av juli och sedan har det rullat på. 23 segrar på 69 starter är månadens facit när dessa rader skrivs och om den segerstatistiken ska hålla i sig bör det bli minst två triumfer inom V64 på onsdag.

– Men be mig inte ranka några chanser, jag är så dålig tippare, vädjar Nurmos som istället avrundar samtalet med att informera om sina sju hästar enligt följande:

– 1 Scargel (V64-1) var sjuk under våren och har varit borta länge. Han är på gång, men har inte pressats i jobben och jag är ganska säker på att han behöver några genomkörare för att komma igång. Att han är mogen att besegra sådana här hästar direkt tvivlar jag på.

”Suttit fast två gånger i rad”

4 Quiesolo Gwen (V64-2) är ett nyförvärv som inte varit här speciellt länge. Han är uppfräschad och har inte gått något snabbare jobb än kvaltiden så jag har inte fått riktigt intryck av honom ännu. Det känns i alla fall att hästen är på rätt väg, han är betydligt bättre i ordning nu då han kom och även om han förmodligen också behöver lopp i kroppen för att komma igång så vet man aldrig...

9 Klara (V64-3) har inte varit så märklig i år, men tränar faktiskt lite förbättrat för dagen. Hon får ändå smyga med och normalt är 12 Global Jewel före i mål. Jag är jättenöjd med hur hon tävlat i sommar och inget tyder på att hon ska vara sämre nu. Hon travar fint och orkar med sig bättre nu jämfört med de första starterna för oss. Det är också därför barfotakörningen gett effekt så håller bara hovarna fortsätter vi med det.

9 Quando Streamline (V64-4) är bättre än sin resultatrad och har suttit fast med krafter kvar två gånger i rad. Det är ingen häst som måste smygas så det har mest varit tillfälligheter och jag tycker att han är fint i ordning. Det är bara att hoppas att han har lite mer tur den här gången.

8 Disney Tooma (V64-5) är en treåring som gjort det bra så här långt. Han var inte alls sämre senast, däremot kanske han var lite väl hårt spelad vilket kan gälla många av mina hästar, framförallt på mindre banor. Nu har han ett svårt läge och måste ha tur på vägen.

5 Mils You Love (V64-6) har gjort det bra i tre starter för mig. Jag var inte överraskad att han vann V75 senast eftersom hästen tränat bra inför det och det finns inget negativt att säga efter loppet. Spåret tror jag inte ska vara några problem så jag tror på en liknande insats nu.

Robin Johansson/Kanal75