Nurmos storskrällar fixade V64-jackpott

Foto: Kanal75
TRAV

Han vinner fler lopp än någon annan på Solvalla.

Men att han ordnar sexrättsjackpot på V64-spelet hör sannerligen inte till vanligheterna.

Tränarchampion Timo Nurmos stod bakom skrällarna som gjorde onsdagens V64-omgång omöjlig för spelarna.

”Jag tycker ofta att mina hästar är för hårt spelade, i alla fall på mindre banor”, så utryckte sig Timo Nurmos inför onsdagens tävlingar då V64-spelet återvände till Solvalla efter sin sommarturné.

På hemmaplan är det tydligen tvärtom. Eller så hade V64-spelarna helt enkelt glömt bort vem som i fjol tog det tränarchampionat som Stig H Johansson prenumererat på i nästan tre decennier.

Hur som helst så var det den Timo Nurmos-tränade trion Scargel (13,31), Klara (24,76) och Quando Streamline (9,20) som lade grunden till att ingen lyckades pricka alla rätt.

Och några tursegrar var det inte frågan om. Scargel tuggade ner ledande favoriten Victory Love från tredje ytter och visade ingen ringrost trots fem månaders tävlingspaus. Quando Streamline avgjorde trots en resa utvändigt ledaren medan första gången helt skolösa Klara visslade förbi i en sylvass speed.

”Ett otroligt tränarjobb”

Kvällens bästa insats svarade nog annars Roadshow för. Åtminstone vad gäller vinnarna. Stefan Melanders Romeo du Vivier var kanske ännu tapprare då han tryckte upp farten i stayerloppet, men mot vinnaren fanns inget svar.

Björn Röcklinger tränar Roadshow som gjorde något så ovanligt som att trava sin snabbaste tid i karriären i ett lopp över tre varv då han landade på 1.15,0/3 180 meter.

Rekordsänkte gjorde även Svante Båths sorgebarn Campbell Ås som tog sig runt banan utan galopp för andra gången i karriären. Precis som första gången satt Ulf Ohlsson i sulkyn och efter en offensiv forcering till spets via 1.14,7 första varvet kom ingen i farlig närhet.

– Jag har gjort ett otroligt tränarjobb som lyckats hålla kvar honom i så låg klass, kommenterade Båth självironiskt och utvecklade:

–  Hästen har tränat som en demon ända från början, men i loppen har han blivit spänd. Även om det känts bättre och bättre senaste tiden vågar man inte tro det förrän man ser att det fungerar på banan.

Tio miljoner på onsdag

Alla chanser till en snabb sluttid i V64-avslutningen såg ut att vara borta då Erik Adielsson tilläts öppna första halvvarvet på löjliga 1.19,7 bakom Le Cannibal. Men då resten av loppet travades i 1.13-fart blev det ändå rafflande. Utvändige Nahar var den som skärpte farten, men galopperade i striden 200 kvar - till stort förtret för de båda V64-spelare som satt kvar med singelstreck på Per Lennartssons häst och såg miljonerna flyga sin kos.

Istället var det Mils You Love som tvingade ledaren till målfoto och sånär gav Timo Nurmos sin fjärde V64-seger.

Det innebär att de dryga fem miljoner kronor som fanns i sexrättspotten flyttas över till kommande onsdag då det beräknas bli dubbelt så mycket pengar att hämta för en ensam vinnare.

Robin Johansson/Kanal75

ARTIKELN HANDLAR OM