Hultman: Triton är en befogad favorit

Foto: Kanal75/Montage
Stefan Hultman och Triton Sund.
TRAV

Triton Sund har två galoppmisslyckande bakom sig i resultatlistan.

På lördag är han tillbaka på banan.

Då som trolig favorit i Gulddivisionen på Axevalla.

– Vi har väntat på det här loppet, säger tränaren Stefan Hultman.

Stefan Hultmans stjärna Triton Sund kvalificerade sig till final i årets Elitlopp. Men segerchanserna försvann när hästen slängde sig i galopp bakom startbilen. Nästa start för hästen blev Kymi Grand Prix. Även där förstördes segerchanserna av en galopp – men efter felandet gick hästen riktigt bra.

Efter loppet fick Triton Sund en liten viloperiod, men på lördag är det dags för ny start. I Gulddivisionen på Axevalla som kör trav i dagarna tre kommande helg.

– Vi gick igenom han ordentligt efter loppet i Finland. Nu har han har tränat på lite grann och vi har väntat på det här loppet. Jag misstänkte att det skulle bli ett fint lopp till han och det ser hyggligt ut på pappret, säger Stefan Hultman.

Hur känns hästen?

– Han känns fin hästen. Jag tror att han ska göra ett bra lopp. Läget behöver ju inte vara fel, nu har han varit med och kört från start ett par gånger och galopperat någon gång, så det här behöver inte vara fel.

Tror du på vinstchans direkt?

– Ja, det tror jag. Han är bra på den här distansen och han är ju väldigt stark, tuff och rejäl. Han ska väl vara en motiverad favorit i loppet på förhand, menar Hultman.

Har du några planer för hästen i framtiden?

– Det kommer lite roliga lopp framöver. Jag tycker det är lagom att ha mellan 3-4 veckor mellan loppen, han får tävla på så länge han känns fräsch och fin.

ARTIKELN HANDLAR OM