”Det känns jäkligt surt”

TRAV

Lärlingen Peter G Norman, 30, var på väg mot sitt livs seger i Stochampionatet.

Men i sista stegen blev Dileva Käll passerad av Viola Silas.

Trots en andraplats värd en halv miljon kronor var Norman långt ifrån nöjd.

– Det känns jäkligt surt. I dag hade vi verkligen chansen att slå Viola Silas, sa han.

Peter G Norman gjorde ett schackdrag bakom Dileva Käll mitt i loppet. Han lämnade tredje par utvändigt och körde fram mot ledande Viola Silas. Varvet kvar kuppade han till sig ledningen och trots att Fredrik Persson bakom Viola Silas gjorde vad han kunde så gick det inte att svara.

– Jag tänkte att jag tar en chans och det kändes jäkligt bra då vi lyckades ta ledningen. Det gick så sakta i täten och vi kom med bra fart så jag provade, sa Peter G Norman efter loppet.

”Där förlorade vi loppet”

I sista kurvan såg Dileva Käll kanonfin ut och drog undan i täten. Samtidigt hade Viola Silas problem med aktionen och tappade en längd när Fredrik Persson tog upp henne trehundra meter kvar. Viola Silas var mycket nära galopp i det läget och Dileva Käll kom in på upploppet i klar ledning. Men avståndet krympte ju närmare mållinjen kom. Viola Silas sög sig ifatt och precis på mållinjen satte hon huvudet först.

– Det var synd för oss att Viola Silas släppte kontakten i utgången av sista sväng. Dileva Käll blev ensam över upploppet och slog av på takten. Vi förlorade loppet på det. Hade det varit häst mot häst hade det räckt hela vägen. Nu kom Viola Silas ute i tredjespår den sista biten och var inte tillräckligt nära oss för att hon skulle svara.

– Det känns jäkligt surt för det kändes innan som att vi hade chansen att slå Viola Silas nu. Skulle vi ta henne någon gång var det i just det här loppet. Trots att min häst gjorde ett jättebra lopp känns det försmädligt att vi var så nära segern. Vi får försöka vinna derbystoet istället som blir nästa uppgift, sa Peter G Norman.

Michael Carlsson/Kanal75