– Ska inte vara vänner i loppen

TRAV

Åke Svanstedt och Björn Goops kamp har väckt reaktioner.

Kuskarnas kollega, Lennart Forsgren, tycker att det är bra med tävling i loppen.

– Jag ser gärna de här småstormarna, det är mycket roligare, säger Forsgren.

Foto: KANAl75
Lennart Forsgren.

Stjärnkuskarna Åke Svanstedt och Björn Goop bråkade öppet under V75-1 i lördags. Goop var irriterad på Svanstedt och skrek åt kollegan med ett varv kvar till mål. Efter loppet förklarade Goop i TV4 att han tyckte att Svanstedt kört farligt, något som måldomarna inte höll med om. Svanstedt fick ingen bestraffning då domarna tyckte att Axevallakusken inte gjorde något regelvidrigt.

”Bra med körning”

Lennart Forsgren, kusk och expert, tycker att det är uppfriskande att stjärnorna tävlar i loppen.

– Att man tjafsar i lopp är ganska vanligt. Nu blev det här uppmärksammat för att det är två gröna kuskar. Hade det varit Örjan Kihlström och Ulf Ohlsson så hade det inte blivit något snack, säger Forsgren och fortsätter:

– Jag tycker att det är bra att det händer något i loppet. Man ska inte vara vänner i loppen, då ska man vara ovänner. Jag ser gärna de här småstormarna, det är mycket roligare. Tävling vill vi se och det är positivt att kuskarna är halvt ovänner på banan. Det får inte bli att kuskarna idiotkör, kör man i ilska så blir resultatet dåligt. Men att de kör mot varandra är bra. Jag ser inga större problem i det här och domarna tog ett beslut om vem som gjorde rätt eller fel.

Hade Björn Goop rätt? Körde Åke Svanstedt farligt?

– Jag satt och kommenterade loppet i ATG-live och direkt när det hände kändes det som att Åke körde med små marginaler. Men när jag sett filmen efteråt så ser man tydligt att Åke var ute innan Björn går ner i banan. Jag har pratat med flera kuskar och samtliga håller med, Åke gjorde inget fel, säger Forsgren.