”Vi är mycket stolta över traditionen”

TRAV

Hallå där Mats Ahlkvist...

...sportchef på Jägersro som bjuder in till stortrav på tisdag kväll med Hugo Åbergs Memorial och en extrainsatt V75-omgång med jackpot.

– Vi är mycket stolta över traditionen med Åbergs-kvällen. Världens största travkväll med storpublik och travsport i världsklass. Elitloppet i all ära - men då handlar det om trav mitt på dagen.

Hur mycket folk brukar vara på plats den här tisdagen?

– Någonstans mellan 16 000 och 18 000 beroende på vädret. Nu när det utlovas jättevackert väder kan det bli hur bra som helst. Det här är Malmös största evenemang under året. Nytt för i år är att vi öppnar redan 13.00 med en food court och musikunderhållning i samarbete med ATG:s Sommartravet.

Första V75-loppet startar 19.10 och Torvald Palema blir storfavorit i Hugo Åbergs memorial (V75-6). Är Svanstedts häst en spik tycker du?

– Nej. Det är mycket hög klass och jag tror att alla tio hästarna kan vinna. Torvald Palema ska självklart vara favorit men han kommer att få jobba den här gången. Det kommer att bli en jäkla fight.

Vilka är de farligaste utmanarna till favoriten?

– Jag är patriot och tror att det blir någon av hemmahästarna. Jägersro har sällan eller aldrig haft tre hästar med i det här loppet och jag tror mycket på 5 Copper Beech, 6 Lavec Kronos och 8 Brioni.

Vad blir då sportchef Ahlkvists spikförslag i jackpotomgången?

– 2 Raja Mirchi (V75-3). Det känns underbart att just den hästen startar just den här kvällen. Ett självklart singelstreck. Lutfi Kolgjini valde bort Hambletonian i USA i sommar av olika anledningar. Efter det här loppet blir det väl E3 för Raja Mirchi misstänker jag.

Mikael Wikner/Kanal75

ARTIKELN HANDLAR OM