Nytt ”hatmöte” på V75 i kväll

Foto: ALN
TRAV

I lördags skrek och bråkade Åke Svanstedt och Björn Goop med varandra i ett V75-lopp.

I kväll möts de i nya heta dueller.

– Uppstår det tajta situationer kommer ingen vika ner sig, säger experten Thomas Nilsson.

Helgens stora snackis på V75 var kampen mellan Björn Goop och Åke Svanstedt i V75-1. Björn Goop blev mycket irriterad på Åke Svanstedt då han menade att Svanstedt körde farligt i första sväng. Goop svarade med att åka upp utvändigt om Svanstedt efter 800 meter och skrika åt Svanstedt samtidigt som han ökade tempot med sin häst – allt för att förstöra för sin motståndare. Det slutade med att båda kuskarna slutade oplacerade.

Känslorna mellan Åke Svanstedt och Björn Goop har länge varit infekterade och vid flera tillfällen har de haft känsloladdade dueller i loppen. Så här skrev Åke Svanstedt på sin hemsida efter lördagens bråk:

– Björn Goop uppträdde väldigt osportsligt och oprofessionellt. Det var Olle som körde snävt emot Björn och så får jag skulden. Det var olustigt men det visar bara hur illa familjen Goop tycker om mig.

”Det är uppfriskande”

I kväll när V75 avgörs på Jägersro möts stjärnkuskarna igen. Goop och Svanstedt möts i tre av de sju V75-loppen och bäst chanser på förhand ser Åke Svanstedt ut att ha. Thomas Nilsson, expert i TV4, tror att kuskarna kommer fortsätta slåss på tävlingsbanan.

– Jag tycker att det är uppfriskande att det händer lite i loppet och att det finns en antagonism på banan, Att de fightas och är bittra fiender på banan är bra, vi ska inte ha folk som viker ner sig, säger Nilsson.

Kommer fighten fortsätta i kväll på V75?

– Ja, om det uppstår en tajt situation så viker ingen ner sig. Men det här som hände kommer nog inte påverka kommande lopp. Men det blir nog tajt igen, säger Nilsson.

FAKTA

Duellen – lopp för lopp

V75-2: Freestone (Åke Svanstedt), Verdi Boko (Björn Goop)

V75-5: Global Knight (Åke Svanstedt), The Good Boy (Björn Goop)

V75-7: True Q. (Åke Svanstedt), St Andrew L.B. (Björn Goop)