Björn Goop sjuk – hoppar av V75

Foto: ALN
TRAV

Stjärnkusken Björn Goop hoppar av dagens supertävlingar på Jägersro.

Efter tävlingar 19 dagar i sträck och pressen de senaste dagarna drabbades stjärnkusken av migrän.

– Han måste tänka sig för och ta det lugnare, det går inte annars, säger pappa Olle Goop.

Björn Goop skulle ha kört flera hästar på V75 i kväll på Jägersro då miljonloppet Hugo Åbergs Memorial avgörs. Men då stjärnkusken drabbats av migrän stannar han hemma.

Pressen på Björn Goop har varit stor efter den omdiskuterade händelsen i V75-1 i lördags då Björn Goop drabbade samman med konkurrenten Åke Svanstedt. Goop och Svanstedt bråkade öppet mitt under loppet. Efter händelsen har Björn Goop fått mycket kritik då flera experter menar att Goop gjorde fel då han hetsade sin häst Trim mot Åke Svanstedts häst Conrads Garland.

Det är mycket ovanligt att kuskar av Björn Goops kaliber ställer in tävlingar på grund av sjukdom. Pappan Olle Goop berättar mer om varför Björn Goop hoppar av i sista stund:

– Björn hade ont i huvudet och kände sig inte riktigt pigg. Han var tvungen att köra bil ända ner till Malmö i dag, det är 110 mil tur och retur. Det hade varit allt för slitsamt. Han har varit i gång hela helgen på Axevalla och kört lopp varje dag.

– Vad ska man göra? Det är tungt att sitta och kör bil hela tiden. Det är Stockholm i morgon och Göteborg på torsdag.

”Måste tänka sig för”

Trots migränanfallet tror Olle Goop att Björn kör på Solvalla i morgon.

– Han är stark men i ett sådant här fall är det jobbigt. Han får ladda batterierna nu och tänka sig för, han måste ta det lugnare, det går inte annars. Björn backar sällan ur men då han gör det är han dålig, säger Olle Goop.

Björn Goop har haft ett mycket intensivt schema under juli månad. Han har kört lopp på olika travbanor 19 dagar i sträck. Det har inneburit resande över hela Sverige och i flera andra länder.