Så vinner du 35 milj i kväll

TRAV

I kväll kan en ensam vinnare få 35 miljoner kronor på V75.

Loppen direktsänds i TV4 Sport i kväll kl 19.00.

– Världens största travkväll med storpublik och travsport i världsklass. Elitloppet i all ära - men då handlar det om trav mitt på dagen, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist.

En Harry Boy-spelare missade 20-miljonersvinsten med minsta möjliga marginal på Axevalla i lördags. Vinsten blev i stället 750 000 kronor, och det blev jackpott på sju rätt. Därför finns i kväll chansen för en ensam vinnare att ta hem 35 miljoner kronor när extra V75 körs på Jägersro.

Jackpottomgångar lockar till sig extra stor omsättning men frågan är om experterna slår Harry Boy denna gång.

Jägersros sportchef Mats Ahlkvist är kanske den som har bäst koll på startfältet.

Första V75-loppet startar 19.10 och Torvald Palema blir storfavorit i Hugo Åbergs memorial (V75-6). Är Svanstedts häst en spik tycker du?

– Nej. Det är mycket hög klass och jag tror att alla tio hästarna kan vinna. Torvald Palema ska självklart vara favorit men han kommer att få jobba den här gången. Det kommer att bli en jäkla fight.

Vilka är de farligaste utmanarna till favoriten?

– Jag är patriot och tror att det blir någon av hemmahästarna. Jägersro har sällan eller aldrig haft tre hästar med i det här loppet och jag tror mycket på 5 Copper Beech, 6 Lavec Kronos och 8 Brioni.

Vad blir då sportchef Ahlkvists spikförslag i jackpotomgången?

– 2 Raja Mirchi (V75-3). Det känns underbart att just den hästen startar just den här kvällen. Ett självklart singelstreck. Lutfi Kolgjini valde bort Hambletonian i USA i sommar av olika anledningar. Efter det här loppet blir det väl E3 för Raja Mirchi misstänker jag.

MiniMedia/Kanal75

ARTIKELN HANDLAR OM