– Familjen Goop tycker illa om mig

Foto: ALN
TRAV

Den stora snackisen i helgen var Åke Svanstedt och Björn Goops bråk mitt under V75-loppet i lördags.

Björn Goop tyckte att Svanstedt körde farligt – men domarna valde att fria Axevallakusken.

– Det var olustigt men det visar bara hur illa familjen Goop tycker om mig, säger Åke Svanstedt på sin hemsida.

Det hettade till rejält i lördags under det första V75-loppet då Björn Goop och Åke Svanstedt inte kom överens. Svanstedt, som körde den stora favoriten Conrads Garland från spår ett bakom startbilen, kunde inte hålla upp ledningen men hittade efter en kort bit ut i andraspår.

Utifrån kom Björn Goop med sin häst Trim och en trång situation uppstod. Åke Svanstedt körde sig till ledningen efter några hundra meter och då trodde de flesta att han skulle få bestämma tempot.

Men Björn Goop var så irriterad på Åke Svanstedt att han efter 800 meter av loppet lämnade den fina positionen i andra utvändigt och gick upp utvändigt om Svanstedts häst och pressade stenhårt samtidigt som han skrek till Svanstedt.

– De är definitivt inte överrens, det är en rejäl munhuggning, kommenterade Johan Edlund det hela i TV4.

– Björn är nog riktigt sur, fortsatte Daniel Olsson som satt med som expert.

Svanstedt friad

Efter loppet visades måldomarnas video från starten. Där ser man att Svanstedt inte tränger sig och därmed fick inte han någon bestraffning.

Björn Goop hade lugnat sig lite när TV4:s reporter, Åsa Elmroth, konfronterade honom på stallbacken, men han var fortfarande sur på Svanstedt.

– Jag tyckte Åke körde farligt, klart man är besviken, sa Goop.

”Uppträdde väldigt osportsligt”

Så här kommenterar Svanstedt själv händelsen.

– Björn Goop uppträdde väldigt osportsligt och oprofessionellt. Det var Olle som körde snävt emot Björn och så får jag skulden. Det var olustigt men det visar bara hur illa familjen Goop tycker om mig.

– En kusk som kör tusentals lopp som Björn gör borde veta bättrre var han befinner sig i loppen. Det var inga snälla ord han skrek åt mig och det känns obehagligt att han står och säger i media som han gjorde efteråt. Som alla vet nu var det inte jag som gjorde något fel, berättar Åke på sin hemsida.

Åke Svanstedts häst slutade sist bland de felfria hästarna medan Björn Goops Trim kom på åttonde plats.