Björn Goop om bråket i loppet

TRAV

Fyra dagar har gått sedan det heta bråket på V75 mellan Åke Svanstedt och Björn Goop.

Nu berättar Björn Goop om det omdiskuterade loppet.

”Jag tyckte att Åke Svanstedt var snäv ut med sin häst och att det var risk för att flera ekipage skulle ligga i backen”, skriver Goop i sin krönika i Sportbladet.

Björn Goop och Åke Svanstedt bråkade rejält under lördagens V75-omgång på Axevallatravet. Goop ilsknade till på Svanstedt då han tyckte att Svanstedt körde farligt mot honom i första sväng. Goop svarade med att åka upp utvändigt om Svanstedt och skrika åt honom samtidigt som han pressade upp tempot rejält för att förstöra för Åke Svanstedt.

Åke Svanstedt tyckte inte att han hade gjort något fel och så här skrev han på sin hemsida någon dag efter loppet.

– Björn Goop uppträdde väldigt osportsligt och oprofessionellt. Det var Olle som körde snävt emot Björn och så får jag skulden. Det var olustigt men det visar bara hur illa familjen Goop tycker om mig.

”Ett bevis på att travet lever”

I onsdagens Sportbladet skriver Björn Goop om situationen i sin krönika.

”Jag tyckte att Åke Svanstedt var snäv ut med sin häst och att det var risk för att flera ekipage skulle ligga i backen. Enligt film och måldomare var det ingen fara, då ingen av oss blev bötfälld”.

Goop fortsätter:

”Min reaktion i loppet är i alla fall ett bevis på att travet lever – det är bra att det kan hetta till, vara tufft och finnas tävlingsinstinkt”.