”Hög tid för en ATG-applikation”

TRAV

Vilken helg!

Trippeltravet på Axevalla brukar betyda stor fest och det var det även i år.

V75-tävlingarna under lördagen var suveräna att skåda med hårda uppgörelser och strid hela vägen.

Vi fick njuta av kamp ända in till mållinjen i så gott som varenda lopp. Flera fick avgöras med hjälp av målfoto. Att man sedan satt där och bara hade lyckats skrapa ihop fyra rätt gjorde faktiskt inte så mycket.

Sporten var stimulerande ändå. Känslan av välbehag spreds i kroppen trots att det inte blev några pengar. Det kördes ordentligt. Precis som vi vill ha det. Tävling.

Tycker dock synd om den, eller det gäng, stackare som var ensamma kvar inför sista avdelning och torskade över 20 miljoner. På målfoto! Ingen spelhistoria slår det.

Även under söndagen fick vi en stor sportslig höjdpunkt när Stochampionatet avgjordes. Vilket lopp det blev. Mycket hände. Stor spänning. Trots favoritseger. Vilken kämpainsats av Viola Silas.

Några nya tips, ATG

Sommarfesten fortsätter med Hugo Åberg-dagen på Jägersro i?dag. ATG drar ett extra V75-hjul för att vrida ur oss den nya lönen. För säkerhets skull är det jackpott också. Så att vi inte kan avstå.

Inte säkert att det finns några pengar kvar till V64 i?morgon.

Ingen lätt uppgift för Solvalla att locka oss till besök och spel efter först trippel­travet och sedan Åbergs. Deras lopp är inte helt enkla att lösa. Fina fynd finns att hitta och gå plus på.

Tänkte också passa på att ge ATG några tips på saker som ”måste” åtgärdas å det snaraste. För vår skull. Vi spelare, alltså.

För det första, det excellenta lopparkivet på ATG.se (som kom till efter idogt tjatande från Nybrink i denna tidning) har nästan allt. Bara några små detaljer som ska fixas.

Jag vill kunna tagga, eller markera, en häst för att enkelt kunna följa den i loppet. Ungefär som TV4 gör när de redovisar.

Kan inte vara så svårt rent tekniskt. Jag klickar på min häst, antingen i startlistan eller på bilden, och den markeras med en pil, en färg eller en ring.

Man kan också tänka sig möjligheten att lägga upp en spellista med en hästs tre, ­yra eller fem senaste lopp. Bekvämt.

Nummer två. Som måste åtgärdas snarast. Varför går det inte att spela via mobilen om man har en iPhone?

Halva Sverige har en, men stängs ute från mobilspelet. Utveckla genast, omedelbart och bums en ATG-applikation. B–U–M–S!

FAKTA

Veckans tips

1. 1 Västerbo Face It (V64-3)

Saknade körspö i Norge senast. Fin i jobb. Leder länge.

2. 3 Staro ­Dynamite (V64-2)

Är jämngod med B.W.L.Power. Ledning/rygg ledaren.

3. 7 Natural ­Wonder (V64-4)

Bra i ny regi senast. Visade vilja. Tuffare nu men snabb ut.

Martin Berg