Tränarens present till Zäta och Emma

Foto: ANDREAS HILLERGREN
TRAV

I fredags gifte sig Henrik Zetterberg med sin Emma Andersson.

I onsdagens V64-omgång kan NHL-stjärnans treåring Aleksej vinna Sommarfavoriten och 200 000 kronor.

– Jag hoppas att det kan bli en bra bröllopspresent, säger tränaren Robert Bergh med ett skratt.

Det var ett storslaget bröllop mellan Henrik Zetterberg och tv-profilen Emma Andersson förra veckan som pågick i dagarna tre. Stjärnan i Detroit Red Wings har ett stort travintresse och äger två travhästar. En av dem är Aleksej som har börjat karriären lovande. Åtta starter har slutat med tre segrar, två andrapris och 200 000 kronor insprunget. Aleksej kvalade in till E3-finalen via en mycket bra insats i försöket.

– Det är en häst som jag tycker tillhör årgångsloppen. Det visade han om inte annat genom att vara med i E3-finalen, säger Robert Bergh.

– Han var otroligt bra i försöket där han satt långt ner i kön men avslutade under 13 sista varvet och spurtade jättebra. Sedan i finalen kom han aldrig in i loppet från sitt dåliga läge. Hästen gick en bra tid och kusken var nöjd med honom.

– Faktum är att jag tycker att Aleksej känns ytterligare lite bättre efteråt. Det känns som att han är rejält i kommande. Han kändes även fin i ett jobb idag (läs måndag) och jag är nöjd med honom.

”En uppgrävd diamant som är opolerad”

Aleksej startar inom onsdagens V64 på Solvalla. Omgången kryddas av en jackpot och Berghs treåringslöfte är med i Sommarfavoriten.

Vad tror du om chanserna för Aleksej?

– Aleksej (V64-3) är gynnad av den långa distansen då han har mycket råstyrka i sig. Det är också ett plus att det bara är nio hästar med i loppet. Jag hoppas att han kommer bra till, för han har fått några svettiga upplägg på slutet.

– Jag tycker att hästen är som en uppgrävd diamant som är opolerad ännu. Han kommer att utvecklas till en riktigt bra häst men jag tycker som sagt att han redan har visat att han tillhör årgångstoppen.

– Han måste ses med bra vinstchans och jag hoppas att det kan bli en bra bröllopspresent till brudparet i efterskott.

Har även en långbent fotomodell

Paret Henrik Zetterberg och Emma Andersson har ytterligare en häst i träning hos Robert Bergh. Det är tvååriga Sex And The City som redan har gått premielopp.

– Hon är som en fotomodell. Långbent och allmänt förvirrad, säger Bergh och skrattar.

– Men hästen är snabb och tidigt utvecklad. Hon kommer att starta redan i höst som tvååring.

Inom V64 har du även med Domino Sund i Sommarfavoriten för ston. Hon ägs av stall Elit, bestående av delägare som Peter "Foppa" Forsberg, Sven-Göran Eriksson, Hasse Backe och Hardy Nilsson.

Vad tror du om hennes möjligheter?

– Domino Sund (V64-6) var mycket positiv som tvåa i E3-finalen för ston. Vi kunde smyga med invändigt och allt gick vår väg. Hon var jätteduktig och klart förbättrad mot starterna innan.

– Tyvärr fick vi ett lika eländigt läge den här gången med spår tolv. Vi får återigen smyga med och ta det vi kan få. Det kommer viktiga lopp framöver såsom kval till Oaks och Breeders Crown. Det blir svårt att vinna här och får vi pengar är jag nöjd.

Michael Carlsson/Kanal75