Kuskens hyllning: Han var ruggigt bra

Foto: KANAL75
TRAV

Lutfi Kolgjini har inte bara Raja Mirchi och Lavec Kronos i stallet.

Han har även ett par heta kandidater inför kvalen till Svenskt Travderby om en månad.

En av dem är Juggle Face som imponerande stort när han vann ett fyraåringslopp inom V64.

– Han var ruggigt bra och blir inte lätt att tas med i derbyt, sa segerkusken Daniel Olsson.

Lutfi Kolgjini har upplevt några helt galna veckor av framgångar i storloppen. Efter tisdagens fullträff i Hugo Åbergs visade han upp en annan av sina topphästar på Solvalla. Det var Juggle Face som kom från en övertygande seger i ett större fyraåringstest i Eskilstuna. Den råstarke fyraåringen var klar favorit på V64 och svarade för en svettig insats. Efter en inledning i tredjespår kom han ner i tredje par utvändigt kort efter start. Men körande Daniel Olsson gav sig iväg redan efter 400 meter och ville fram utvändigt om ledaren. Han fick dock oväntat svar av en hetsig Nose Out som satt utvändigt om ledaren. Juggle Face hade stora problem att komma fram och fick lägga mycket kraft. Första varvet travades efter mycket snabba 1.12 och då hade Juggle Face hängt i tredjespår en bit innan han kom fram utvändigt om ledaren.

– Det kändes surt i det läget. Planen var att komma fram till ledningen men Örjans häst blev het och då blev det längre än väntat i tredjespår, sa Daniel Olsson.

Oerhörd styrka och moral

Juggle Face borde ha varit märkt av den tuffa inledningen och i sista sväng när Alvena Pele kom fram utvändigt - efter att ha attackerat hastigt ifrån tredje par utvändigt - kopplade han också greppet på Juggle Face. Men Kolgjinis derbyhopp visade prov på oerhörd styrka och moral när han kontrade till seger sista 100 metrarna.

– Jag körde inget på honom i sista sväng och när jag ryckte tussarna på upploppet fick jag ett härligt svar. Hästen var ruggigt bra och blir inte lätt att tas med i derbyt, berömde Daniel Olsson.

Vinnartiden skrevs till 1.13,0 över distansen 2140 meter med bilstart och förstapriset var 150 000 kronor. Kvalen till Svenskt Travderby avgörs om en knapp månad och Juggle Face är en av de absolut hetaste kandidaterna där.

Tryptophan Ås vann - trots galopp

Sommarfavoriten för treåringarna såg en imponerande vinnare i Tryptophan Ås. Han tränas av amatören Marcus Lindgren i Halmstad och ägs av hårdsatsande stall Courant. Trots en startgalopp kom Tryptophan Ås tillbaka och speedade förbi till seger den sista biten. Det såg segt ut i slutkurvan men över upploppet visade treårshingsten riktigt bra kämpatakter. Ledande Västerbo Face It fångades in kort före mål. Segertiden blev 1.15,8 över distansen 2640 meter med bilstart och förstapriset var 200 000 kronor.

- Han blev lite för ivrig i starten och tappade en del, även om det inte var så mycket. Det gick väldigt fort i sista sväng och där kunde han inte vara med riktig. Men över upploppet kom han tillbaka bra och orkade hålla tempot samtidigt som de andra fick mjölksyra, sa segerkusken Björn Goop.

Svanstedt poppade i avslutningen

Sommarfavoriten för ston vanns av Popcorn Lavec och Åke Svanstedt. Hon tog ledningen direkt och fick bestämma tempot i täten. Över sista bortre långsidan fick stoet press av Canaka B.F. men hon försvarade sig enkelt hela vägen hem. Vinnartiden blev fina 1.14,8 över distansen 2140 meter med bilstart och förstapriset var 100 000 kronor. Storfavorit i loppet var Prada Pellini som var en stor besvikelse och slutade näst sist i mål.

Flera vassa ”galopp-vinnare”

Det inledande snabbloppet vanns av Target Player som tog andra raka segern för sin nye tränare Per Lennartsson. Target Player tog tidigt hand om ledningen och såg kanonfin ut när han enkelt defilerade hem segern. Vinnartiden blev 1.12,4 över distansen 1640 meter med bilstart.

En annan vass prestation svarade Staro Dynamite för. Trots en startgalopp och därefter en resa utvändigt om ledaren tog han en lätt och imponerande seger.

Mycket bra var även Stig H Johansson-tränade Eclair Future. Han galopperade bort mycket mark i starten och fick sedan en tung väg via tredjespår fram utvändigt om ledaren. Trots det kunde 40-oddsaren avgöra för Örjan Kihlström och ställa till med en rejäl skräll på V64.

Sex rätt på V64 gav 60 475 kronor.

Michael Carlsson/Kanal75