”Omöjlig” Hallsta Lotus kan åka dit

TRAV

En klok man sade en gång att det alltid skräller i slutet på V75.

Därför har jag sparat garderingarna till slutet den här gången.

Men det vill nog till att Hallsta Lotus bränner om det ska bli någon succé.

Vi kan väl börja med Hallsta Lotus. Världens bästa kallblod verkar vara omöjlig att besegra. Senast var han dock sämre sade kusken Ulf Ohlsson – efter ett lopp som de vann med 50 meter på nytt svenskt rekord!

I mina ögon fanns det inte mycket att anmärka på.

Jag klamrar mig ­ändå fast vid det där; att hans kusk faktiskt tyckte att han inte kändes lika fin. Det, ­lite strul från femtespår på tillägg över kort distans… och kanske, kanske att Hallsta Lotus kan åka dit. I nuläget är de flesta av de sju hästar jag garderar med i V75-5 mer eller mindre ostreckade.

Björn Goop tryckte utvändigt om Åke Svanstedt i V75-1 på Axevalla i lördags. Det ser ut att ­kunna bli omvänt nu. Om jag läst loppet rätt får formtoppade Global Limousine överta ledningen och sedan lär väl Åke Svanstedt avancera tidigt med Year One för att utnyttja hästens styrka.

Som Year One sett ut i två raka segrar är det svårt att se honom förlora. Å andra sidan ser Global Limousine inte så dålig ut han heller, och får han ledningen måste Year One vara sisådär 15 meter bättre… och det ­undrar jag trots allt om han är.

Ragged Robin känns klar

Ragged Robin spikade jag med tvekan i mina ursprungliga tips men ju mer jag tänker på det, desto bättre chans tror jag att han har. Han står trots allt för klassen i gänget och jag är inte ens längre säker på att han måste ha ledningen för att hemföra V75-2. Nej, jag tror nog att han kan reda ut det här från de flesta positioner.

En eller många är frågan i V75-3, men är det något man lärt sig, eller i alla fall bör lära sig, så är det att det numera nästan är viktigare att ha ledningen än en bra häst. När det gäller Intoxicated uppfyller han båda kraven: han är en bra häst som med största sannolikhet tar ledningen. Vem ska trycka upp tempot? Nej, just det.

I V75-4 kan man blåsa på i förhoppning om att det ska skrälla. Med tanke på att det finns fyra för klassen riktigt bra hästar med i loppet har jag dock svårt att se ingen av dem ska få till det. Segern går till den av dessa fyra som får den bästa löpningen/har den bästa dagen. Mest tror jag på Propeller efter dennes snygga insats senast men märkligast är att Miskos Padus ser ut att bli bortglömd. Visst, han kommer med en nolla från den senaste starten men den var det inte mycket att säga om. Nu har han spetsläge.

Åttondespår i ett sprinterlopp med bilstart är ett stort handi­kapp och det som kan fälla­ ­Ibiza Broline i V75-6. Persos Seaman är mitt drag i loppet men med tanke på strecken tycker jag att Man on the Moon är nästan lika intressant. Visst, bakspår. Men glöm inte att Ryan Trot är med och ser till att det blir 1.10 första rundan.

Chimall T.T. var grym senast och borde väl vara ett singelstreck i alla sammanhang framöver. Dubbla tillägg är dock ingen rolig historia, det visade sig åter i tisdags på Jägersro att det inte är så lätt, inte ens när det är lång distans, att plocka in meter på dem som står på start.

Personligen tror jag att Nahar krossar allt om han går felfritt. Men det är ett STORT fett om. Lexington Ås fungerade bra på barfotabalans i lördags, även om det blev galopp till slut. Går på den balansen igen och kan leda hela vägen, alternativt utnyttja sin speed via smygresa. Neo Smed återfinns felaktigt i de nedre regionerna av strecklistan och jag tar mig råd att strecka även honom i V75-avslutningen.

FAKTA

V75-1: 5, 7 (res 1–4)

V75-2: 6 Ragged Robin (res 5–2)

V75-3: 1 Intoxicated (res 3–7)

V75-4: 6, 7, 8, 12 (res 9–2)

V75-5: 3, 4, 7, 10, 11, 12, 13, 14 (res 15–8)

V75-6: 1, 2, 5, 8, 10 (res 4–9)

V75-7: 1, 8, 13, 15 (res 4–6)

1 280 rader/640 kronor

Helgens tips

1. 6 Ragged ­Robin (Bollnäs, V75-2)

Kan nog gå 1.13-tid med rätt resa. Kan de andra ens stava till det?

2. 7 Miskos Padus (Bollnäs, V75-4)

Tar ledningen? Lär gilla distansen. Varför bortglömd?

3. 8 Nahar (Bollnäs, V75-7) Ruskigt stark. Det är mest (?) en fråga om han tänker gå felfritt eller inte.

Per Nicklasson