Amatören som kan vinna 300 000 kr

TRAV

Han vinner ofta trots att stilen är i trögaste laget.

Nouveau Zet gör inte mer än han behöver.

Kan det bli femte raka segern i V75 i Bollnäs på lördag?

– Han var extra seg senast men kommer att visa sig rejält förbättrad till den här starten, säger tränaren Daniel Redén.

Foto: KANAl75

För 14 dagar sedan tävlade femårige Nouveau Zet i V75 för första gången. Det blev seger direkt i klass II-loppet i Årjäng. Örjan Kihlström övertog ledningen tidigt i loppet och höll sedan igång till seger med en dryg längd.

Kihlström anmärkte efteråt att Nouveau Zet hade känts halvseg i den sista kurvan men att det ändå hade handlat om en bra insats.

– Han är ju en sån som inte gör mer än han behöver. Men han var heller inte som bäst senast och kommer att ha gått fram rejält till det här loppet. Han var uppfräschad och hade inte fått några snabbjobb inför förra starten men är nu inne i ruljangsen igen. Jag körde honom på rakbanan i dag (måndag) och han kändes väldigt bra, säger tränaren Daniel Redén som låter Örjan Kihlström prova som kusk igen.

Ovisst men kul

Nouveau Zet går ut i V75-7, ett lopp med hästar på flera tillägg över distansen 2640 meter.

Tränare Redén tycker inte att spelarna ska stirra sig blinda på resultatraden. Hästen är trots allt orutinerad och har tjänat sina pengar på väldigt kort tid menar han.

– Han har gått upp väldigt snabbt i klasserna och jag är nöjd bara att ha honom med i det här loppet och hoppas att han sköter sig. När han har den här lite tröga stilen är det svårt att säga något om hur bra han är och om han ska räcka mot ett sådant här tufft motstånd. Samtidigt är det ovissheten som är lite roligt med den här hästen också!

Klasser bättre barfota

Daniel Redén hoppas att banan är bra på lördag. I så fall kan det vara dags att köra Nouveau Zet barfota runt om igen.

– Vi får se om bana och hovkvaliteten tillåter att vi tar av honom även bakskorna som vi inte kunde göra senast. Det känns som att han är 40 meter bättre då han får gå helt utan skor. Jag tror mycket på honom på sikt men då måste han bli rappare på tävlingsbanan. Hemma är det inte många som springer ifrån honom, där är han en annan häst. Jag tror att han spänner sig då han kommer till banorna.

Ska han streckas?

– En häst som har fyra raka segrar ska så klart följa med på lappen. Men man ska komma ihåg att han aldrig mött så här tuffa hästar tidigare.

Du ställer även upp med 4 Oktan Zet i V75-4. Chansen?

– Han var inte så tufft jobbad inför comebacken senast och ska ha gått framåt otroligt mycket till den här starten även han. Han har mött tuffa hästar i hela sitt liv och besitter en hög kapacitet. Trots att fjärdespåret är sämsta tänkbara, det finns en viss galopprisk, kan han vara en jätterysare i loppet.

Mikael Wikner/Kanal75

ARTIKELN HANDLAR OM