Miljonhästar till Åke Svanstedt

Foto: Stefan Jerrevång
TRAV

Roger Walmann har blivit av med sin topphäst Rune U.S.

Under torsdagen flyttades han till Åke Svanstedt.

– Det är en häst med hög kapacitet. Klart att det känns spännande, säger Svanstedt till Trav365.

För en månad sedan vann Rune U.S. ett V64-lopp och imponerade stort. Trots att han drog stenhårt i ledningen och varvade på 1.10, så gick han ifrån till en suverän seger. Det var Rune U.S. andra seger i tredje starten i år. Senast var hästen ute i Årjängs Stora Sprinterlopp där han blev oplacerad bakom vinnande Lavec Kronos.

Nu väljer ägaren att flytta hästen – till Åke Svanstedt.

– Rune U.S. kom till oss på torsdagskvällen och jag har inte hunnit studera honom närmare ännu. Vi ska låta veterinären gå igenom hästen först och se vad som behöver göras. Jag har ju sett honom tävla flera gånger och helt klart är det en riktigt bra häst när han fungerar, säger Åke Svanstedt till Trav365.

Rune U.S. har tagit tio segrar, sex andra- och sex tredjepris på 36 starter. Den USA-födde sexåringen är ömtålig och har därför startat sporadiskt. Trots det har han hittills sprungit in drygt 2,7 miljoner kronor. Han började sin karriär i USA där han noterade sitt rekord, 1.09,7, vilket är satt vid seger.

Tjänat 1,8 miljoner

Med i transporten till Åke Svanstedt ifrån Walmann var även Fancy Vacation. Det femåriga USA-födda stoet har samma ägare som Rune U.S. Fancy Vacation har tagit sju segrar på 35 starter och sprungit in drygt 1,8 miljoner kronor. Hon har tävlat ett par gånger i Stoeliten och hennes rekord lyder på 1.11,5.

ARTIKELN HANDLAR OM