Blåst på hästen – nu rasar stjärnan

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAl75
TRAV

Här är det förvirrande hästköpet som får stjärntränaren att rasa.

Paw Mahony sålde det treåriga löftet Västerbo Cointreau till Lutfi Kolgjini.

Nu menar Kari Lähdekorpi att han blivit lurad på hästen.

– För mig är det ofattbart att man kan göra som Mahony har gjort, säger Lähdekorpi till Travnet.

Den treårige Kiss Francais-avkomman Västerbo Cointreau har inlett karriären lovande och vunnit två av sex lopp. För någon dag sedan kunde man läsa att hästen lämnar Paw Mahonys träning och går till Lutfi Kolgjini.

Lutfi Kolgjini visade stort intresse för hästen och affären gick snabbt. Paw Mahony vill inte avslöja något pris men enligt uppgifter kostade hästen över 500 000 kronor.

– Det är tungt att bli av med hästen, det är jättetungt. Det var inte bara en häst, det var en kompis och en fantastisk individ att hålla på med. Jag har haft honom i träning sedan han var ett och ett halvt år men han kommer få det jättebra hos Ludde, det finns det ingen tvekan om, säger Mahony.

Lähdekorpi upprörd

En annan som var intresserad av att köpa den talangfulle hästen var Kari Lähdekorpi som nu är upprörd över att Mahony sålde hästen till Lutfi Kolgjini.

– Dom begärde 500 000 kronor för hästen och jag accepterade det. Därför är det lite märkligt att hästen är såld till en annan köpare, säger Kari till Travnet.

Vad säger du om det Lähdekorpi säger?

– Vad ska jag säga? Jag hade inte fått betalt av honom och då gick hästen till Ludde istället. Han hade lagt ett bud på hästen och vi hade en diskussion, men det hade jag med Ludde också och det blev en affär. Ägaren till hästen bestämmer vart hästen ska gå och de var överens med mig att vi skulle sälja till Ludde, säger Paw Mahony.

Hur ser det ut i stallet annars, är du nöjd med hästarna för dagen?

– Det är tomt i boxarna. Vi har 10-12 stycken och håller bra kvalitet, men vi har några tomma boxar för mycket. Men vi får kämpa på, säger Mahony.

ARTIKELN HANDLAR OM