Abba-Bennys häst vann storlopp

TRAV

Musikern Benny Andersson äger flera galoppörer.

Hjärtat klappar extra hårt för sjuårige valacken Django som efter flera försök fick vinna danska storloppet Scandinavian Open Championship på söndagen.

– Det är en underbar individ och lite av allas favorit, säger tränaren Jessica Long från Jägersro.

Foto: Adam Ström /Kanal 75
Galoppentusiasten Benny Andersson.

Django har deltagit i loppet tre år på raken - och slutat fyra samtliga gånger. Nu var det hans tur.

Segern i Scandinavian Open Championship på danska Klampenborg, en så kallad grupp 3-löpning, var värd ungefär 420 000 kronor.

– Så skönt! Eller, ska jag säga "äntligen"? I fjol trodde vi på en seriös chans att vinna, men då tappade han en sko i striden. Nu fick vi behålla alla skorna på och då gick det också vägen. Jag är inne på mitt andra år som tränare och det här är överlägset min största seger hittills, säger 30-åriga Jessica Long.

Django låg länge som tredje-fjärde häst i det 2400 meter långa loppet. Runt slutkurvan tog jockeyn Lennart Hammer-Hansen ett initiativ i spåren med Django. Bakom skuggade loppets favorit Peas And Carrots

Spänning via telefon

Det var ett kompakt fält som kom in på upploppet. Den sista biten in mot mål artade sig dock till en kamp mellan Django och Peas And Carrots på spåren närmast staketet.

Segern blev trots allt säker till slut för Django, närmast före Peas And Carrots som vann loppet i fjol.

– Min man refererade loppet direkt över telefon till Benny - så han fick sin beskärda del av spänningen han också, säger Jessica Long.

I och med segern passerade Django två miljoner kronor intjänat i karriären. Sjuåringen ägs av Benny Andersson (Chess Racing) och Mona Nörklit.

Mikael Wikner/Kanal 75