”Jag är stolt”

Foto: ALN
TRAV

På förhand såg det ut att bli en hård kamp mellan flera hästar i sommartravets final.

Men Per Lennartsson och Nahar utklassade sina konkurrenter – och vann 300 000 kronor.

– Jag är mycket stolt över mig och personalen, sa Lennartsson efter uppvisningen.

Bollnästravet var det sista stoppet för årets sommartrav och i V75-7 väntade 300 000 kronor på vinnaren. Alla hästar som varit med på V75 under sommartravet fick anmäla sig till loppet och flera namnkunniga hästar kom till start.

Men spänningen uteblev då Per Lennartsson och Nahar visade sig vara fullständigt överlägsna. Lennartsson tog en lugn start med sin häst och hittade en position långt fram i andraspår direkt. Med ungefär ett varv kvar från mål avancerade Lennartsson fram till ledningen och sedan var segern aldrig hotad.

Nahar drog ifrån med flera längder under slutrundan och Per Lennartsson kunde finåka över upploppet och ta emot den stora publikens hyllningar.

”Ingen lätt häst”

Förutom de 300 000 kronorna i förstapris fick Lennartsson en stor grön pokal med sig hem till stallet. Efter segern var kusken mycket lättad. Nahar har gjort sig känd som en mycket kapabel men osäker häst, därför var det extra skönt för Lennartsson att segern kom i det här loppet.

– Det är ingen lätt häst. Han har en otrolig kapacitet och det här var en liten försmak hur fort han kan springa i framtiden. Alla gånger han har galopperat har han gjort det för att han vill för mycket, sa Lennartsson och fortsatte:

– Den här hästen är enormt härlig att köra när det fungerar för honom, men man får inte lita på honom till 100 procent.

”Jag är stolt”

Per Lennartssons hästar går som tåget för dagen och i vinnarcirkeln passade han på att hylla sin personal.

– Jag har haft en enorm utveckling på hela stallet och hittat rätt på träningen. Hästarna går hela vägen in i mål och jag är mycket stolt över mig och personalen.