– Normalt hade det varit en kanonchans

Topphästen Dig For Dollars är tillbaka på V64

Foto: Kanal 75
Dig For Dollars.
TRAV

Eskilstunatränaren Jim Oscarsson har tre hästar till start på V64-spelet på Solvalla.

Hoppet står än en gång till stallets stjärna Dig For Dollars.

Men det är ett tips med tvekan.

– Jag måste tro att "Dollars" är min bästa chans trots att han inte tävlat på ett tag. Normalt hade det varit en kanonchans och han ska med på kupongen i alla fall.

Dig For Dollars har ett mycket passande lopp i V64-3. Trots 40 meters tillägg handlar det om en uppgift han normalt borde kunna lösa utan minsta problem.

Sju starter i Frankrike i vintras gav över 600 000 kronor. Hemma igen tjänade Oscarssons elithäst pengar i tre raka lopp i gulddivisionen.

Bottennappet kom i Jämtlands Stora Pris i mitten av juni där han krokande i ledningen och slutade oplacerad.

– Det visade sig att han hade en halsinfektion. Han var lite sliten innan det också och behövde vila. Efter det fick han sina vanliga rutinjobb tills han blev fin igen och han har bara blivit piggare och piggare på slutet.

Hästen i loppet

Jim är nöjd med vad han får se när han bläddrar fram V64-ans tredje avdelning i travprogrammet. Dig For Dollars har tjänat nästan 3,5 miljoner mer än argaste konkurrenten Derby Clipper och de riktiga elithästarna lyser med sin frånvaro.

– Hästen känns som jag vill ha honom igen - men han behöver lopp. Det fattas tempo i honom och med tanke på det vågar man inte lova så mycket. Men han ska med på kupongen i alla fall.

I V64-1 möter King Of The Moore jämnåriga kamrater, en av tvååringstopparna i landet i fjol och innehavare av det svenska rekordet för utländska tvååringar. Chansen?

– Han var ju fruktansvärd i vintras men är bara medium nu efter lite problem med efterhängsen feber. Jag är nöjd med honom ändå även om det fattas lite till den verkliga formen. Han har fått starta för att komma igång och var hyfsad senast i Örebro där han gick i rygg på ledaren i ett stenhårt lopp på en skitig bana och drog på sig mjölksyra. Formula One är en jättebra häst och även om min känns på gång kan det bli svårt att vinna. Han är rätt så rask ut och vi kör till en bit i början och ser hur det blir.

4 Muscles Di Vine (V64-2) har bara en seger på 50 starter. Vad säger du?

– Han vinner ju inte ihjäl sig men gör det bra ändå och försörjer sig trots att han lätt blir nervös och stressar upp sig. Den här gången är han dessutom uppanmäld. Han tjänar säkert en slant igen.

Mikael Wikner/ Kanal 75