Så ska TV4 hjälpa tränare att bli bättre

Foto: ALN
TRAV

Efter Melker Anderssons ”Krogakuten” och Gordon Ramsays ”Elake Kocken”.

Nu satsar TV4 på travakuten – en serie då travtränare får hjälp att vända motgång till succé.

– Han som ska hjälpa dem är en av Sveriges mest meriterade och känd, säger Jörgen Cavelind på produktionsbolaget OTW.

Just nu efterlyser TV4 och produktionsbolaget OTW proffstränare och amatörtränare som vill få hjälp med sin träningsverksamhet.

OTW planerar att spela in en programserie i höst som ska visas i Vinnare V75 i TV4. I serien kommer tränarna få hjälp av en framgångsrik och meriterad travtränare.

– Vi söker på alla nivåer. Allt ifrån amatörtränaren som bara har fem hästar till proffs som har lite fler hästar. Tanken är att vi ska åka ut med en proffstränare och hjälpa de här. Vi har klart med en proffstränare som ska hjälpa dem, men vi vill ännu inte gå ut med vem det är, säger Jörgen Cavelind.

– Han ska komma med idéer och uppslag hur man ska kunna ändra verksamheten. Alltifrån träningsupplägg, kost, veterinärer och hovslagare. Hur man kan ändra för att få bättre snurr på verksamheten. Han som ska hjälpa dem är en av Sveriges mest meriterade och känd. Kan han med sin erfarenhet och kunskap få snurr på en verksamhet som kanske inte går så bra. Eller som går bra men kan bli ännu bättre om någon kommer utifrån och vässar.

Får råd

Tittarna kommer att få följa experten och tränarna som vill ha hjälp i ett halvår.

– Man gör ett besök i början, sedan ett besök i mitten och ett besök efter ett halvår för att se vad som har hänt. Tanken är att de som är med ska kunna prata och får råd av vår hjälptränare. Det är lite mentorskap under tiden.