Stig H: Hon är min bästa segerchans

Foto: ALN
TRAV

Efter tre raka förluster börjar spelarkåren tröttna på Stig H Johanssons stjärnsto Skully Gully.

Men tränaren ger inte upp – på lördag tror Stig H på bra segerchans på V75.

– Hon är min bästa vinstchans, säger han till Trav365.

Stig H Johanssons hästar går som tåget för dagen. Under onsdagens V64-tävlingar på Solvalla dominerade Johansson totalt då hans hästar vann fem lopp. Totalt tjänade Stig H:s hästar över 400 000 kronor – en bra dagslön.

Flera av mästertränarens hästar tog imponerande segrar och den som stack ut mest var treårige Formula One som krossade sina motståndare från utvändigt ledaren.

–Det är en jättefin häst som man får lov att tycka om. Han har börjat karriären jättebra och jag hoppas det finns fortsatt utveckling i honom, säger Johansson om treåringen.

Hur kändes det att ta fem segrar?

– Det var bra. Man hoppas alltid på maxutdelning men det är nästan aldrig man får det. Det här var över förväntan och det är inte så lätt att få ihop så bra resultat på Solvalla.

På lördag när V75 avgörs på Solvalla hoppas hemmatränaren på fortsatt succé.

– Vi har inte lika mycket hästar ute på lördag och framförallt är det tuffare konkurrens än mot en vanlig onsdag. Vi har några hyggliga hästar som kan vinna sina lopp.

”Min bästa segerchans”

I V75-3, gulddivisionen med 150 000 kronor till vinnaren, plockar Johansson ut miljonstoet Skully Gully som inte vunnit något lopp i år.

Hästen har varit storfavorit i årets tre starter men i samtliga lopp har hon svikit. Det har gjort att landets spelare tröttnat på hästen men Stig H Johansson ger inte upp.

– Skully Gully är bra. I de två första starterna i år så fattades det lite i henne och senast blev det positionsstrul. Jag tycker att hon gjort det bra och jag hoppas att hon gör ett bra lopp igen, då har hon möjligheter att vinna här.

Din bästa segerchans på lördag?

– Det är nog Skully Gully. Jag har trott på henne innan men då har hon torskat, nu får vi hoppas att hon har flyt med positionerna, säger Stig H Johansson.

FAKTA

Stig H Johansson om sina övriga V75-hästar

Caddie Dream (V75-1)

– Hon har varit bra länge och fick ett perfekt lopp senast och kunde då vinna. Det var absolut en bra insats men det blev gynnsamt kört för henne och hon hade nog inte bättre form då än vad hon haft innan, omständigheterna gjorde att hon fick vinna.

– Det ser tufft ut nu, det är många bra ston med. Hon behöver minst lika tur nu för att räcka ändra fram.

Jacky Glide (V75-2)

– Hon hade gått fyra felfria lopp innan senast och det var inte överraskande att hon galopperade. Hon är osäker av sig och det går inte att köra för fort med henne, då galopperar hon. Hon har de generna och har svårt med koordinationen, Hon är trög från början och kommer hamna sist från början, då är det inte enkelt att runda de andra.

Robis Ingo (V75-3)

– Han vinner inte så ofta men formen är bra.

Bart Sjöhammar (V75-6)

– Han har gått bra i ett par starter. Nu är det lite tuffare emot men han håller formen. Distansen är bra och läget är okej men inte helt klockrent då det är lite långt ut på vingen. Det är hårdare emot nu än det varit på slutet och det är ingen toppchans men om man tar några stycken ska han nog med.

Bull Trap (V75-7)

– Han har fått två jobbiga löpningar men formen verkar i alla fall bra. Voltstart kan vara bekymmersamt men han är en av de som ska räknas.