Okände Kenneth är Karis nya favorit

Foto: THOMAS BLOMQVIST/KANAL75
Kenneth Haugstad.
TRAV

33-årige Kenneth Haugstad gör succé.

Under de senaste månaderna har han och stortränaren Kari Lähdekorpi inlett ett samarbete och på lördag kan de vinna på V75 tillsammans.

– Jag är jättetacksam att få köra, det är otroligt kul, säger Haugstad som varnar för en jätteskräll i gulddivisionen.

Foto: LARS JAKOBSSON/Kanal75
Kari Lähdekorpi.

Kenneth Haugstad har på senare tid växt fram som en kommande stjärna inom svensk travsport. Den 33-årige Halmstadbon har visat mycket fina egenskaper som kusk och vunnit flera stora lopp. Haugstad jobbar till vardags hos hårdsatsade Stall Courant men på senare tid har han dragit ner på jobbet i stallet.

Anledningen är att Haugstad inlett ett samarbete med stortränaren Kari Lähdekorpi. Lähdekorpi är mycket imponerad av Haugstads kuskegenskaper och använder nu honom som kusk på många av sina hästar.

– Han tror på mig och jag kör i den mån jag kan. Det har bara blivit så här men det är jättekul och det är en chans för mig. Jag är jättetacksam att få köra åt honom och hans hästar har visat att de duger över hela landet, säger Kenneth Haugstad.

Hur är Kari Lähdekorpi som arbetsgivare?

– Jag har inte haft några problem med honom alls, det går bra. Är det något jag undrar över så ringer jag honom och är det något som han inte tycker om så säger han det till mig. Det är helt rätt, så ska det vara.

Varnar för jätteskräll

På lördag när V75 avgörs på Solvalla kör Haugstad två hästar åt Lähdekorpi. I V75-3 kör han jätteskrällen Star Running som spelarkollektivet inte tror på.

– Jag tycker att han är lite bortglömd. Han fick ett dåligt läge men formen är rätt så bra och det här är inte världens bästa guldlopp. Kommer vi hyggligt på det ska han räknas. Han är jämn och säker och distansen är hans bästa.

I V75-5 kör du April April som du vann med senast, vad tyckte du om henne då?

– Hon var jättebra. Hon travade lite dåligt första 400 metrarna men avslutade riktigt vasst till slut. Det är i stort sett samma hästar hon möter nu så hon ska ha chans. Avslutningen senast var rejäl.

Vem är din bästa chans?

– Det är April April. Tar man med 3-4 hästar så kan man plocka med Star Running också, säger Kenneth Haugstad.

ARTIKELN HANDLAR OM