”Vi har flera som kan vinna”

TRAV

Efter bekymmer med halsinfektioner är nu stall Walmann på gång igen.

I V75 på Solvalla ser det intressant ut för deras hästar.

– Alla är kollade i halsen och ser bra ut. Vi har flera som kan vinna, säger Johan Untersteiner, försteman i stallet.

För en månad sedan blev flertalet hästar sjuka hos Roger Walmann. Halsinfektioner härjade i stallet och många underpresterade på banan.

Nu ser det betydligt ljusare ut och personalen är extra noga med att kontrollera så att allt står rätt till.

– Den här veckan har varit mycket bättre. Vi har inte en enda häst i stallet som är under behandling nu, berättar Johan Untersteiner, som basar över verksamheten när chefen själv är i USA.

– På torsdagen kollade vi alla lördagshästarna i halsen och det såg bra ut. Simb River som är struken kan inte vara med av en annan anledning. Det var ingen halsinfektion på honom.

”Riktigt fin och formstark”

Stall Roger Walmann har flera hästar med på V75 som är hårt betrodda. Johan Untersteiner berättar vad han tror om chanserna.

– Calamara Donna (V75-1) ser riktigt fin och formstark ut för dagen. Hon har varit bra på slutet men också haft lite flyt med löpningarna när hon vunnit. Vi får se hur vi lägger upp taktiken här. Jag har tidigare kört lite på chans med henne och det är ingen häst som man bara kör fram i "dödens" med. Hon är snabb ut men tar inte en längd på Swept To Victory om Örjan väljer att ladda med henne. Stämmer det under vägen har hon bra chans igen, säger Untersteiner.

Förstemannen låter dock minst lika hoppfull på stallkamraten Swept To Victory. Om inte ännu mer hoppfull.

– Swept To Victory (V75-1) är minst lika bra som Calamara Donna. Hon är riktigt fint i ordning och det är löpningsförloppen på slutet som har varit avgörande för resultaten. Hade hon och Calamara Donna bytt positioner så hade Swept To Victory haft två raka segrar. Båda hästarna har känts fina i jobben under veckan och jag tycker att dessa två är våra bästa chanser på V75. Men båda har likvärdiga chanser. Swept To Victory kommer dock troligtvis att tävla barfota fram den här gången och inte runt om som på slutet.

– Paper Moon (V75-1) gör jämna och stabila lopp hela tiden, även om hon kanske inte var lika bra senast som gången innan. Hon tjänar fina pengar för det mesta men från ett svårt läge nu känns det långsökt att hon ska räcka fram till vinst.

”Kan göra upp om segern”

– Surtees Hanover (V75-3) är bra i ordning och har gjort flera bra lopp på slutet i hårda gäng. Han har gått med bra spänst över mål och jag tror att han kommer att växa in i gulddivisionen. Innerspåret här kan vara lite roligt, vi har inte haft något riktigt "sändarläge" med honom tidigare. Örjan får lägga upp taktiken hur mycket han vill ladda men hästen är rätt så kvick ut. Han känns harmonisk och fin för dagen och är en av de som kan göra upp om segern.

– Dont Wear PJS (V75-6) var kraftigt nedsatt av en halsinfektion i Stosprintern senast. Hon fick ta igen sig lite och har sedan tränat på som vanligt. Roger körde ett rejält jobb med henne nyligen och då kändes hon jättefin. Hon är väl förberedd inför den här starten och det är ju en häst med mycket hög kapacitet. Det känns väl kanske som att det ska mycket till för att hon ska vinna från det här svåra utgångsläget. Men hon är som sagt väldigt bra och skulle det klaffa fullt ut ska hon inte nonchaleras helt på sin kapacitet.

Michael Carlsson/Kanal75