Så ska Inez vinna sju miljoner kronor

TRAV

Hon kom från ingenstans och blev en av världens bästa jockeys.

Om två veckor kan Inez Karlsson vinna The Arlington Million med en miljon dollar i förstapris.

”Det ska bli kul men jag är ganska säker på att jag kommer att vara utmattad när det är över, skriver Inez i sin blogg på Trav365.

Foto: Kanal75
Inez Karlsson.

Inez Karlsson är boxaren som sadlade om till jockey. Nu har hon gjort kometkarriär i USA och är en de hetaste jockeyerna.

Inez rider lopp så gott som varje dag och har ett stenhårt schema. Om två veckor rider hon The Arlington Million som är det största galopploppet i Chicago med en miljon dollar i förstapris, ungefär sju miljoner svenska kronor. Loppet avgörs på gräs och Inez skriver om storloppet på sin blogg på Trav365.

”Två intensiva veckor väntar nu. Det kommer att vara mycket media, intervjuer och så vidare, men också en hel del middagar. Det ska bli kul men jag är ganska säker på att jag kommer att vara utmattad när det är över”.

”Vill vara en förebild”

I och med framgångarna på galoppbanan har Karlsson blivit ett stort namn i USA. Men kändisskapet är inget hon gillar.

”Jag har aldrig försökt att vara känd, mitt uppsåt var att rida hästar för att jag älskar att göra det. Det enda jag hoppas är att folk ser mig för vad jag är. En motiverad och envis 27-åring som ville utforska världen och bli en superjockey.

Karlsson fortsätter:

”Jag vill vara en förebild för unga tjejer och killar som vill göra något i sitt liv utöver den vanliga lunken”.