Stjärnan: Vinner Erik blir det fest

Pokerstjärnan som storsatsar på travet – lovar fest om det blir seger på V75

Foto: MAGNUS SUNDHOLM
TRAV

Här är pokerstjärnan som hårdsatsar på travet.

William Thorson äger tio travhästar – en av dem jagar seger vid lördagens V75 då vännen Erik Adielsson kör.

– Vinner Erik blir det fest, säger han.

Foto: Jim Baas
Erik Adielsson och kompisen William Thorson när de spelade poker för välgörenhet på Bahamas.

William Thorson, 27, är en av världens skickligaste pokerspelare. William Thorson har tidigare fått utmärkelsen Skandinaviens bästa livespelare. Han har spelat in miljontals kronor och haft stora framgångar, bland annat i VM.

I årets poker–VM blev han 22:a och vann omkring två miljoner kronor. I sin karriär har han spelat in 20 miljoner på liveturneringar.

Tio travhästar

Förutom pokern har han ett brinnande intresse för travsporten och en del av pengarna han vinner investerar han i travhästar.

Just nu har han tio hästar.

– När jag känner att jag har råd att lägga lite extra så lägger jag det på travet. Vinner jag någonting eller kommer långt i en turnering så köper jag in mig i någon till häst. Vill jag ha någon häst så brukar jag köpa den, berättar han.

En av hans hästar, Jacky Glide, som tränas av Stig H Johansson och körs av vännen Erik Adielsson startar i helgens V75 på Solvalla.

”Bättre chans än så”

Storfavorit till segern är Cash Is Fun Zaz, men William Thorson, menar att hans häst inte är så mycket sämre.

– Hon är bara streckad på tio procent eller så. Men jag tror att hon har bättre chans än så. Cash Is Fun Zaz är nog väldigt bra, de andra tror jag inte hon är sämre än. Men det beror på hur loppet körs, galopperar Cash Is Fun Zaz tror jag att hon har bra chans om det löser sig. Jag tror att hon är väldigt gynnad av distansen och hon är extremt stark. Hon går in i mål, säger han.

– Jag kommer nog spika henne, men det gör jag ofta med mina egna hästar som har chans. Den ska definitivt med.

Besöker Solvalla

William Thorson som reser mycket i och med pokerspelandet, men just nu är han i Stockholm. I onsdags var han med i ett travprogram i TV4 med vännen och kusken Erik Adielsson. På lördag kommer han vara på plats på Solvalla för att se sin häst.

– Det skulle vara sjukt kul om hon vann. Det hade varit jättekul. Det är alltid kul när ens hästar vinner. Men det är klart att det är extra kul när det är V75. Att Erik vinner med henne vore kanon. Då blir det säkert någon rolig fest på kvällen.

Han spelar V75 varje lördag – det som lockar är svårighetsgraden och pengarna.

– V75 är svårast och ger mest pengar. Spelar du V4 kan du inte vinna något om du inte vinner hela potten. Det gör man inte så ofta.

Vad är roligast? Poker eller trav?

– Det är lite olika saker. Pokern är mitt liv, travet är min hobby. När det går bra i pokern, när jag kommer långt i VM är det bättre än ett travlopp. Men travet är kul, både spelet och sporten. När man vinner är det väldigt kul.

FAKTA

Thorsons V75-spikar

”Jag spikar 3 Nellie Vingboons i V75-7 och Jacky Glide i V75-2. Sedan kan man trycka på i de andra loppen”, säger Thorson.