Solvallas dröm om supermötet

Foto: KANAL75
Maharajah och Nu Pagadi kan mötas i Jubileumspokalen.
TRAV

Om två veckor avgörs Jubileumspokalen på Solvalla.

Då kan superhästarna Nu Pagadi och Maharajah möta varandra.

– Det är vårt mål, säger Solvallas travbanechef Tore Fyrand.

Stig H Johanssons Nu Pagadi och Stefan Hultmans Maharajah har inte setts till på travbanan på ett tag. Men när Solvalla om två veckor kör Jubileumspokalen med en miljon kronor till vinnaren kan hästarna möta varandra.

Jagar Hultman

Stig H Johansson ska köra ett skarpare jobb med Nu Pagadi på fredag, efter det vet troligtvis Johansson om han kommer starta sin stjärna i Jubileumspokalen.

Stefan Hultman har inte startat Maharajah på flera månader men nu försöker Solvallas travbanechef Tore Fyrand övertyga Hultman om att starta i storloppet.

– Vi drömmer om att få med Maharajah och Nu Pagadi. Vi vill ha de bästa hästarna och de två är väldigt profilstarka.

– Jag ska prata med Hultman i kväll om Maharajah så får vi se vad han säger. Maharajah har varit borta länge men har tidigare visat vilken enorm kapacitet han har. Efter det samtalet har jag en klarare bild, säger Tore Fyrand.

Lisa America startar

Just nu är det enbart två hästar som är klara för Jubileumspokalen. Per Lennartssons Rakas vann ett lopp på Rättvik för några veckor sedan. I och med segern fick han en fribiljett till Solvallas storlopp. Stjärnstoet Lisa America kommer också till start på Solvalla om två veckor.

– Vi har många goa och spännande hästar i Sverige men vi hoppas även få med några internationella hästar, säger Tore Fyrand.