Hultman tveksam till Solvallas miljonlopp

Foto: ALN
TRAV

Maharajahs nästa start?

Alla vill veta – även tränaren Stefan Hultman.

– Jag håller på och funderar fram och tillbaka just nu och tittar även efter vad konkurrenterna kan tänkas ha för sig, säger Solvallatränaren som vill testa stjärnan i ett skarpare jobb innan han bestämmer sig.

Det har inte flutit på hundraprocentigt den här säsongen för hästen som många tror kan utvecklas till en av världens bästa travare.

Förlust i årsdebuten och nära galopp på upploppet vid segern på Umåker i april.

I Oslo Grand Prix i mitten av maj ställdes Maharajah för första gången mot den äldre eliten och knep en hedersam andraplats. Efter loppet kom en inbjudan till Elitloppet, men tränare Hultman avböjde.

– Vi var nöjda med Maharajahs prestation i Oslo, men inte med hur han kändes. Han var helt enkelt inte som bäst och något hade troligen stört hästen en tid, säger Stefan Hultman.

Maharajah fick en genomgång av veterinär och några veckors vila. Därefter har det handlat om en vanlig träningsperiod över sommaren.

Världens tuffaste travlopp Prix d´Amerique hägrar i slutet av januari och nu börjar det vara dags för Maharajah att starta igen.

– Allt har flutit på jättebra och det stora målet ligger fast – det är i vinter han ska vara som bäst, säger Stefan Hultman.

Möte med de värsta?

Hemmabanan Solvalla vill gärna se stjärnhästen i miljonloppet Jubileumspokalen onsdagen 18 augusti där det kan bli ett möte med bland andra Stig H Johanssons Nu Pagadi.

– Nu är tiden inne igen men jag har inte riktigt bestämt mig vilket lopp det ska bli. Det är jättesvårt. Han fick ett snabbare jobb i onsdags och kändes fantastiskt fin. Jag vill ge honom ett nytt tempojobb hemma på rakan nu på onsdag och se hur hästen känns innan jag tar något beslut.

”Inte så mycket att spela på”

Solvalla arrangerar en stordag med Extra V75 onsdagen 18 augusti. Stefan Hultman väljer mellan två lopp den dagen.

– Det känns som att det är fifty-fifty mellan Jubileumspokalen och C.Th Ericssons Memorial över 2640 meter. Ska Maharajah gå rakt ut mot de värsta direkt eller kanske få det lite snällare i C.Th Ericssons Memorial? Allt beror på hur han känns i onsdagens jobb. Det är anmälan till den tävlingsdagen morgonen efter och inte så mycket att spela på.

Mikael Wikner/Kanal75