Profilens nya jobb – ger sig ut på turné

Travprofilen Kajsa Gustafson ska träffa landets travungdomar

Foto: ALN
Kajsa Gustafson ger sig ut på turné för att träffa ungdomar.
TRAV

Svensk travsport satsar på ungdomarna.

I höst ger travprofilen Kajsa Gustafsson sig ut på en två månader lång turné till banorna för att träffa travets nya stjärnor.

– Att få hjälpa ungdomar känns superkul, säger hon.

Du känner igen henne från vinnarcirkeln på Åbytravet och även som reporter på TV4. I höst kan du hitta henne på flera av landets travbanor då Kajsa Gustafson ger sig ut på en två månader lång turné.

Under några veckor kommer hon resa runt på tolv olika banor för att träffa travets ungdomar för att få förslag hur man kan göra sporten bättre för de unga.

– Svensk Travsport har haft ungdomsverksamhet i flera år, men det är ingen som vet vad det har gett. Jag ska resa runt och prata med ungdomarna för att höra vad de tycker är bra och vad de vill ska bli ännu bättre, berättar hon.

Börjar i augusti

Turnén börjar den söndagen den 15 augusti då V65 gästar Tingsryd.

– Det är upplagt så att jag kommer att vara en hel dag på varje ställe. På dagen är jag på naturbruksgymnasiet på de banor som har det. På eftermiddagen är jag i travskolan och sedan på kvällen är det öppet hus någonstans på stallbacken där jag kan träffa lärlingar och skötare. Målgruppen är 12 till 25 år, säger hon.

Är du ungdom och intresserad av trav så kan du besöka Kajsa på någon av banorna.

– Jag hoppas verkligen att ungdomarna tar tillfället och säga vad de tycker, för jag vet att de har många bra åsikter.

– Sedan får vi sammanställa allt och se vad man har fått ut av det hela. Lite av tanken är att travets ungdomar ska veta att det är folk som lyssnar på dem och bryr sig om dem. Alla åsikter får vi sammanställa och sedan får de arbetet rulla vidare i någon form.

FAKTA

Här är Kajsas turnéplan

15 augusti TINGSRYD

10 september UMÅKER

13 september ROMME

16 september ÅBY

23 september ÖREBRO

26 september AXEVALLA

28 september JÄGERSRO

8 oktober ÖSTERSUND

14 oktober BODEN

18 oktober FÄRJESTAD

20 oktober SOLVALLA

22 oktober BERGSÅKER