Galen spik bakom 10-miljonersvinst

Foto: Kanal75, GUNNAR SEIJBOLD
Ett av de två vinstgivande systemen på V75 var inlämnat på Coop Forum i Norrköping. Under söndagen var spelaren in i butiken och hämtade sitt vinstbevis. Spik på systemet: Practical Joke (se bilden, till vänster) som var streckad på endast en procent av de inlämnade V75-systemen. En minst sagt fräck spik...
TRAV

Två system prickade in sju rätt och 10 miljoner kronor på V75 i lördags.

Ett av systemen lämnades in på Coop Forum i Norrköping. Under söndagen kom spelaren, som är en man i 40-års åldern in och hämtade vinstbeviset.

– Han hade inte sovit på hela natten, berättar Lena Pernes, som jobbade i butiken när den lyckligen vinnaren kom in.

V75-omgången på Solvalla i lördags blev svår, mycket svår. När krutröken efter skräll-fyrverkeriet hade lagt sig återstod endast två system med sju rätt. Ett inlämnat hos Magnus Tips och Tobak i Karlstad. Det systemet kostade över 1 000 kronor att lämna in. Vinnaren där är fortsatt okänd.

Det andra vinstgivande systemet lämnades in på Coop Forum i Norrköping. På lördagskvällen visste de som jobbade i butiken inte vem som blivit nybliven miljonär. Men klockan nio på söndag morgon kom spelaren in i butiken för att hämta sitt vinstbevis.

– Han var jätteglad, han trodde inte det var sant, säger Lena Pernes som jobbade i butiken.

– Han hade inte sovit på hela natten.

Precis när Lena hade satt upp en skylt om storvinsten kom mannen alltså in i butiken.

– Han kom in och frågade om det var jag som jobbade i butiken, och sa att det var han som hade vunnit det där, och pekade på skylten. Det var kul.

”Helt otroligt!”

Vinnaren är en man i 40-års åldern – och vinsten kom mycket lägligt då de skulle resa på semestern.

– Han spelade ihop med sin pappa. Det två tippade varannan vecka tydligen. Det blev en semesterresa som de inte hade haft råd med innan, så det var kul.

– De kom verkligen till rätt, det kändes. Men han var lite stirrig och hade inte riktigt landat tror jag, säger Lena Pernes.

Systemet kostade 192 kronor och var minst sagt fräckt.

Spiken: 12 Practical Joke, streckad på endast en procent av de inlämnade V75-kupongerna och gav 34,75 gånger pengarna.

– Kunderna som kom innan sa: Hur kan de vinna på den raden? Hur kan man spika en sådan häst? Det är helt otroligt!