TV4-experten: Det var ett rån

TV4-profilernas fynd – köpte lovande unghäst

Foto: ALN/Kanal 75
Anders Lindqvist och Åsa Elmroth.
TRAV

Här är tv-profilernas nya talang.

TV4-medarbetarna Anders Lindqvist och Åsa Elmroth har köpt ettåringen Mockinbird Face.

– Vi har inga stora mål, det är bara att han ska vinna Prix d'Amérique, säger Anders Lindqvist och skrattar.

Foto: EVA KOCH

Travtränaren och experten Anders Lindqvist slog till och köpte ettåringen Mockinbird Face efter Offshore Dream och Gentry d’Ombree på Lutfi Kolgjinis auktion dagen före storloppet Hugo Åbergs Memorial.

Anders Lindqvist brukar inte vilja köpa svenskfödda travare, men den här hästen ville han ha.

– Den är fantastiskt vacker. Den har fantastisk bra härstamning. Pappan har tjänat nästan 20 miljoner och mamman har tjänat över tre miljoner kronor och morfar har tjänat 6,5 miljon kronor. Pappa, mamma och morfar har tjänat över trettio miljoner tillsammans, så det är inte så illa.

”Rena rånet”

Anders Lindqvist, som är tränare i Frankrike och expert i TV4, ropade in hästen för 110 000 kronor.

– Hade den sålts med fransk härstamning här i Frankrike så hade den kostat mellan en halv miljon och en miljon. Jag fick den för 110 000, det kändes som rena rånet, säger han.

TV4-reportern Åsa Elmroth hade även hon sett hästen på auktionen och fastnade direkt för honom.

– Vi var på auktionen tillsammans och så kom hon och grät och sa att hon hade sett en så vacker häst, undrar vem som köpte den? Det var jag, berättade jag. Så hon fick vara med och köpa in sig i hästen.

– Vi är ett trevligt gäng som är med och äger hästen. Det finns några andelar kvar, beroende på hur stor procent jag ska ha.

Nu ska hästen köras in, men redan nu drömmer man om att han ska vinna de stora loppen.

– När den har tjänat en miljon är den mogen att flytta hit till Frankrike: Vi har inga stora mål, det är bara att han ska vinna Prix d'Amérique. Hans pappa vann loppet två gånger, men vi är nöjda om den här vinner en gång, säger Anders Lindqvist.