Här lossnar sulkyn – mitt på upploppet

Foto: ATG PLAY
TRAV

Här är bilderna som fick trav-Sverige att hålla andan.

Johnny Takters sulky lossnar på upploppet och bakifrån stormar flera ekipage fram.

– Jag gillar inte sådant här, men olyckor händer, sa Takter i TV4 Plus efter den otäcka händelsen.

Johnny Takter körde Jan Hellstedts fyraårige valack Olympus Hill i V65-4 på Mantorpstravet under måndagskvällen. Takter hittade en bra position i tredje utvändigt och med 600 meter kvar attackerade han i tredjespår. Olympus Hill svepte snabb förbi sina konkurrenter och tog över ledningen innan sista sväng.

”Det är helt sjukt”

Takter såg ut att gå mot en säker seger med 250 meter kvar till mål då sulkyn lossnade på ena sidan och det såg mycket kritiskt ut upploppet ner. Takter lyckades hålla sig kvar i vagnen och kunde vinna loppet men om sulkyn lossnat från hästen hade en jätteolycka varit ett faktum.

– Oj oj, sulkyn har lossnat. Herregud! Det är helt sjukt, skrek Per Skoglund som kommenterade loppet i TV4 Plus då han såg vad som hände i början av upploppet.

Intervjuades i TV4

Efter loppet intervjuade Per Skoglund en påtagligt lugn Johnny Takter.

Vad hann du tänka?

– Ingenting, först i mål tänkte jag. Jag har varit med om det, inte i ett lopp men innan start och jag föredrar det ena.

Hur känns det här?

– Det känns inte bra, hästen var relativt lugn men vagnen kan komma nära haser och allting så det är inte bra alls. Det var tur att han var relativt lugn.

Vad tänker du efter det här loppet?

– Ingenting, vad ska jag säga? Jag gillar inte sådant här, men olyckor händer men det var skönt att det löste sig.