Fick 5 000 kr i böter – nu överklagar han

Foto: KANAL75, ATG-PLAY
TRAV

Jan Hellstedt fick dryga böter efter den otäcka händelsen i V65-4 på Mantorp då Johnny Takters sulky lossnade.

Ett straff Hellstedt nu kommer överklaga.

– Det är så löjligt att trycka till med 5 000 spänn, det är åt helvete mycket, säger Jan Hellstedt.

Det var i V65-4 på Mantorpstravet under måndagskvällen som Johnny Takters sulky lossnade på ena sidan i ledningen med Olympus Hill. Men trots det kunde hästen vinna säkert och det hela löste sig, med tanke på omständigheterna, mycket bra.

”Löjligt”

Men trots att allt gick bra får nu hästens tränare Jan Hellstedt 5 000 kronor i böter för bristfällig utrustning – ett straff Hellstedt tycker är alldeles för hårt.

– Det är ingen bristfällig utrustning, det är bristfällig utselning i sådana fall. De påstår att vi inte hade säkerhetsremmen på med det hade vi. Jag köper mycket nya selar och har mer vagnar än personal, det är så löjligt att trycka till med 5 000 spänn. Det var som den löjliga skiten på Axevalla, säger Hellstedt.

Vad sa Johnny Takter efter händelsen?

– Han verkar lugn och jag tyckte att han drev som tusan över upploppet trots att det lossnade.

– Jag sa till Johnny att jag var ledsen men han sa att det är sådant som händer när man har mycket hästar som startar.

Överklagar

På måndag ska Jan Hellstedt träffa Mantorpstravets vd och han tänker överklaga böteslappen.

– Jag tycker att jag ska ha en bot på 2 000 för att klickselen släppt, jag skyller inte ifrån mig men jag tycker att de tar i helvete för mycket. Det var orimliga bötesbelopp.

– Jag ska även förklara att vi måste ha större utrymme. Jag hyr ett stall på banan men det är alldeles för litet. Mantorp tänker inte till, vi hinner inte med att värma och det är full fart hela tiden. Det är dåligt att vi ska behöva fixa med åtta hästar i det där lilla stallet, vi springer runt som idioter för att det ska fungera. De ger mig inte en ärlig chans att komma ut på banan, vi får inte plats i stallet och det har jag påpekat tidigare.

Tror du att du kommer bli friad?

– Nej, det tror jag inte. De kan synka ihop sig på Mantorp så kan jag glida över till Vaggeryd vid årsskiftet, säger Hellstedt.