Adielsson: Är ett minus att jag kör

Kolgjini är sjuk – då får Erik Adielsson köra Luddes stjärna

Foto: ALN
Erik Adielsson får köra Lutfi Kolgjinis Raja Mirchi.
TRAV

Lutfi Kolgjini är sjuk och vårdas på sjukhus i Kroatien.

Då får kusken Erik Adielsson köra hans stjärna Raja Mirchi i uttagningsloppet till E3.

– Det här är ett otroligt viktigt lopp. Men det enda som är viktigt är att Ludde bli bra, säger Adielsson.

Under måndagen kom beskedet att kusken och tränaren Lutfi Kolgjini blivit sjuk och lagts in på sjukhus i Kroatien där han var på semester.

I dag skulle han ha kört flera hästar i uttagningsloppen till E3, bland annat sin topphäst Raja Mirchi. Men nu tvingas han ställa in och Erik Adielsson är en av kuskarna som ersätter Kolgjini.

”Otroligt spännande”

Han får sitta upp bakom Raja Mirchi – en häst som bara Ludde har kört tidigare.

– Det ska bli otroligt spännande att köra den här hästen. Han har visat att han är en undantagshäst, en sådan häst som man drömmer om att få att köra. Jag ser fram emot det. Men bakspår och 1 600 meter är inte det bästa.

– Jag har inte pratat med Ludde, utan det var Jörgen Jörgen Tufvesson som ringde och frågade om jag kunde köra och sedan ringde de från STC. Jag tänkte att jag skulle ringa Ludde lite senare om han har bivit bättre. Han måste vara riktigt dålig om han inte kör det här loppen. Alla hade gått genom eld för att köra det här, säger han.

Vad innebär det att du kör hästen?

– Jag tror att det är ett minus att jag kör. Ludde känner hästen allra bäst. Det här är ett otroligt viktigt lopp. Men det enda som är viktigt är att han bli bra.

Hur kommer du att köra?

– Jag vet inte riktigt hur jag kommer att lägga upp det. Jag ska göra det bästa av det. Nu när jag kommer fram till Gävle ska jag sätta mig ner och gå igenom loppet. Men med bakspår och 1 600 meter är jag ganska beroende på vad andra gör, säger han.