”Pappa ville hem men stoppades”

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
TRAV

Lutfi Kolgjini har drabbats av magsår och missar kvällens storlopp på Gävle.

Kolgjini ville ta sig hem till tävlingarna – men blev stoppad på sjukhuset.

– De sa till honom att ta det lugnt i några dagar, säger Lutfis son, Adrian, till Trav365.

Lutfi Kolgjini har under den senaste veckan varit på semester i Kroatien och meningen var att han skulle åkt hem till Sverige i lördags. Men då stjärnan kände sig dålig valde han att stanna kvar i landet medan övriga familjemedlemmar åkte hem.

”Lite trött”

Under måndagen mådde Kolgjini så dåligt att han fördes till sjukhus med svåra magsmärtor. Läkarna misstänker nu att ett gammalt magsår orsakat problemet.

– Jag snackade med honom nu på morgonen och det låter helt okej. Han var lite trött men annars är det ingen fara. Vi pratade lite om hur hästarna ska träna och om banan, säger Adrian Kolgjini, son till Lutfi.

När chefen är borta är det Adrian och Christoffer Eriksson som styr hemma på gården tillsammans med rutinerade Lars Thornberg.

– Christoffer åkte till Gävle i morse, det är viktiga tävlingar där och han får hålla koll på värmningarna. Jag är hemma på gården med fortkörning och i kväll är det Jägersro. Mamma åkte ner till honom i morse medan mina släktingar tar hand om mina syskon.

Stoppades på sjukhuset

För Lutfi Kolgjini är det mycket tungt att missa kvällens E3-tävlingar på Gävletravet där hans superlöfte Raja Mirchi startar. Kolgjini ville åka hem – men stoppades av sjukhuspersonalen.

– Han vill så klart vara på plats, men är man sjuk så är man. Han ville först åka hem men han blev stoppad, de sa till honom att ta det lugnt där nere, säger Adrian Kolgjini.

ARTIKELN HANDLAR OM