Han är sommarens hetaste V64-kusk

Foto: Kanal 75
Björn Goop dominerar på V64 i sommar. Kusken har tagit nio segrar.
TRAV

Toppkusken Björn Goop är sommarens hetaste V64-kusk.

Kusken har vunnit hela nio lopp på V64-spelet och är den som besökt vinnarcirkeln flest gånger.

– Det är jättebra resultat. Det har varit en bra sommar, säger Goop.

I sommar har V64 avgjorts både på Solvalla och på mindre banor runt om i landet.

Trots att V64-har varit ute på turné är det Solvallas champion Björn Goop som dominerar. Kusken har vunnit nio V64-lopp under juni och juli månad.

Bra sommar för Goop

När Trav365 berättar om siffrorna blir han glatt överraskad.

– Det är jättebra. Det har varit en bra sommar. Jag har fått köra bra hästar och det har gått bra för stallet. Samtidigt kör jag väldigt mycket. Det gäller att ha flyt och framförallt att jag får förtroendet. Att man får chansen fler gånger även om man misslyckas, säger han.

Inför onsdagens dubbeljackpott, då det ligger 14 miljoner i potten till en ensam vinnare, kör han i alla V64-lopp förutom ett.

Trots sommarens facit väljer han att ligga lågt inför onsdagen. Bästa chansen kan vara stallets häst Carmen Tooma i V64-2

– Jag har dåligt utgångslägen med i princip alla hästar. Jag har spår sju, åtta, tio och elva och så. Det är svårt att vinna från de spåren. Kan det bli en seger är jag nöjd, med tanke på de dåliga ugångslägena, säger han.

FAKTA

Björn Goop om chanserna

Nelle Pelle, V64-1. Tränare: Timo Nurmos

”Han har galopperat lite och har bakspår. Han är väldigt fartfylld, men osäker på benen.

Carmen Tooma, V64-2, Tränare Olle Goop

”Hoppade i finalen till Stochampionatet tyvärr. Nu kör vi om en bra placering. Hon känns fin annars och går med skor: Har lite långt spår ute på vingen men hon känns ändå så pass att hon är en av dem som kan vinna loppet ändå.

Västerbo Currency, V64-4. Tränare: Stig H Johansson.

”Jag kan inte så mycket om hästen. Den har dåligt utgångsläge. Jag har kört hästen en gång tidigare förra året. Jag ligger lågt på grund av det dåliga utgångsläget.

Sunrise Star D.E. Tränare: Lutfi Kolgjini

”Den har också dåligt utgångsläge, så jag ligger lågt även här.

Sebastian K. V64-6. Tränare: Lutfi Kolgjini

”Hästen har gjort det jättebra. Hästen ska ha ett lopp inför derbykvalen. Det är tråkigt utgångsläge och det är bra hästar emot. Jag ligger lite lågt med tanke på utgångsläget, säger han.