Tränaren nära brinna inne – fick fly i panik

Foto: ALN
TRAV

Travtränaren Björn Karlsson var bara minuter från att brinna inne i sin lägenhet.

Nu berättar han om skräcknatten.

– Det var bara att springa för livet, allt jag fick med mig var två morgonrockar, säger han.

Det var fredagen den 30:e juli som Björn Karlsson, född 1987, och hans flickvän vaknade vid 12-tiden på natten av att det sprackade utanför deras lägenhet. Paret upptäckte snabbt att en jättebrand spred sig precis utanför huset och Björn Karlsson reagerade snabbt.

– Jag tänkte inte så mycket utan det var bara levandsinstinkt, branden hade tagit sig rejält och det var bara att springa ut. Fem minuter efter att vi lämnat huset så stod allt i brand, det var en fin liten majbrasa.

”Kunde sprungit ut nakna”

Karlssons lägenhet totalförstördes och det enda han fick med sig ut var två morgonrockar.

– Jag tänkte att det var kallt ute så vi tog med oss två morgonrockar. Men när vi kom ut så stod våra grannar med kläder så vi kunde sprungit ut nakna om vi ville.

Hur mår du nu två veckor efter händelsen?

– Det är bra. Man kanske inte är som alla andra men det är bara att skaka av sig det här. Det är ingenting man kan göra åt och jag har redan gått vidare. Det enda positiva är att man får nya prylar.

Vad kommer hända nu?

– Vi håller på att köpa nya grejer till en ny lägenhet. Det enda positiva är att man får köpa nya grejer men det är mycket jobb.

Björn Karlsson bor i Örnsköldsvik där han driver ett stall med 20 hästar.

– Det ser bra ut i stallet, jag har bra material att jobba med så det är inspirerande. Det har rullat på bra och jag hoppas höja ytterligare ett snäpp framöver, säger Björn Karlsson.