Efter tragedierna – vann på Solvalla

Foto: aln
Urban G Eriksson.
TRAV

Amatörtränaren Urban G Eriksson har varit med om många svåra tragedier.

Därför värmde V64-segern på Solvalla lite extra hos Gävlekillen.

– Det här betyder fruktansvärt mycket, sa Eriksson efter segern med Justalittlespot.

Urban G Eriksson är känd som en mycket duktig amatörtränare. För några år sedan plockade han fram superstoet Sävaflickan som sprang in 3,5 miljoner kronor.

Men trots framgångarna valde Eriksson att lämna in licensen. Anledningen var att en stor tragedi inträffade inom familjen och Eriksson orkade då inte hålla på med hästarna.

”Det är härligt”

Hästsuget var dock för stort för Gävleamatören så han valde att ta tillbaka sin tränarlicens igen och under onsdagskvällen på Solvalla vann hans sexåriga sto Justalittlespot ett V64 lopp med 60 000 kronor i förstapris. Efter loppet var det härliga scener i vinnarcirkeln.

– Det här betyder fruktansvärt mycket. Jag har varit med om så mycket tragedier så det är härligt. Min sambo och morsa avled samma vecka och min farsa fick en hjärtinfarkt samma vecka så jag lämnade in licensen och sålde hästarna.

– Man kan inte bara sitta hemma, då blir man tokig. Vi köpte den här hästen osedd på annons. Det här kan bära väldigt långt, sa en rörd Urban G Eriksson efter loppet.

”En hedersman”

Per Lennartsson, som körde Erikssons häst, hyllade tränaren efter loppet och lovordade hans häst.

– Urban är en hedersman och jag hoppas att han kan hålla på i många år till. Jag har aldrig kört henne tidigare och det kändes som att det var på gränsen hela vägen. Blir hon lite säkrare i travet så kan hon bli riktigt duglig framöver, sa Per Lennartsson efter hästens tredje raka seger.