Lutfi Kolgjini sjuk – akut till sjukhus

Har drabbats av kraftiga magsmärtor

Lutfi Kolgjini.
TRAV

Lutfi Kolgjini har blivit sjuk under sin semester i Kroatien.

Han är inlagd på sjukhus och kör inte de närmaste dagarna.

Därmed missar han tisdagens E3-kval i Gävle och Erik Adielsson kör stjärnan Raja Mirchi.

– Ludde har kraftiga magsmärtor och man misstänker magsår, säger Christoffer Eriksson, försteman i stallet.

Lutfi Kolgjini skulle egentligen ha avslutat sin semester och varit tillbaka i Sverige vid det här laget.

Men han har blivit akut sjuk och var inte i skick att kunna sätta sig på planet hem. Istället fick Ludde uppsöka sjukhus i Kroatien där han nu har blivit inlagd.

– Jag vet inte så mycket mer än att han har kraftiga magsmärtor. Man misstänker att det är magsår som han har haft en gång tidigare. Ludde ska stanna kvar på sjukhuset tills vidare. Hur länge han blir kvar vet jag inte, berättar Christoffer Eriksson i stallet.

"Tidigare var han stänkrädd"

På tisdagskvällen är det uttagningar till E3 i Gävle. Stall Kolgjini har sju hästar till start, bland annat den stora stjärnan Raja Mirchi. Lutfi Kolgjini kommer inte att köra och det är redan klart med ersättare på hästarna.

Så här kommenterar Christoffer Eriksson E3-chanserna inom V65.

–Raja Mirchi (V65-1, körs av Erik Adielsson) var kanonfin när han vann under Åbergskvällen med krafter kvar. Han har tagit det rätt så lugnt efteråt men var fin i ett jobb i fredags. Allt verkar bra. Det enda lilla orosmolnet här är väl att han har bakspår. Tidigare var han stänkrädd men det har blivit klart bättre och vi har kört honom mycket bakom hästar i jobben. Jag tror inte att det ska vara några bekymmer även om han aldrig har haft bakspår i lopp någon gång. Felfri vinner han normalt sett.

"Kapacitet för att gå till final"

– Kaffir Face (V65-3) var med i samma lopp som Raja Mirchi senast. Han behöver få lite mer snabbhet i fötterna men det känns som att han kommer mer och mer. Han går säkert framåt ordentligt med den genomköraren och hästen har kapacitet för att gå till final. Han ska räknas tidigt men är inte helt att lita på.

– Västerbo Face It (V65-3, körs av Erik Adielsson) hade inte startat på ett tag men skötte sig ändå bra som tvåa senast i Sommarfavoriten. Han borde gå framåt rejält med loppet i kroppen och jag tycker att våra två har likvärdiga chanser. Det är nog positioner som avgör vem som är först i mål.

"Kraftig halsinfektion senast"

– Nice Kronos (V65-4, körs av Torbjörn Jansson) var nedsatt av en kraftig halsinfektion i E3-finalen senast. Hon fick ta igen sig lite och har sedan tränat på och känns fin. Bra läge och normalt sett räcker hon väldigt långt här.

– Poppy Lavec (V65-5, körs av Daniel Olsson) vann jag med senast och då öppnade hon bra och tog ledningen. Hon vann lätt och kändes jättefin även om det var ett billigt lopp. Det känns som att hästen är på rätt väg och jag tycker att hon är en jättefin individ. Hon har inte fått visa tidigare hur bra hon är men jag hoppas att det släpper nu. Det är inte omöjligt att hon kan ta en finalplats.

– Classic Man (V65-6, körs av Daniel Olsson) gjorde ett mycket bra lopp senast utvändigt om Formula One. Det var hårt tempo och han gjorde en strålande prestation. Normalt sett går han bara framåt med loppet eftersom han hade varit ifrån lite innan. Klaffar det bara med positionerna ifrån bakspåret är han med i striden.

Michael Carlsson/Kanal 75