”Robert lurade alla”

Ägaren om V75-hästen och den senaste segern

Foto: ALN
Paula Asterie, Robert Bergh och hästen You Bet Hornline.
TRAV

I Norrlands Grand Prix satt You Bet Hornline i ledningen efter 200 meter trots spår åtta.

Loppet slutade med seger och nu hoppas ägaren på en repris på V75.

– Robert lurade alla. Han sa att han skulle ta det lugnt, men när han sa det hörde jag att det inte stämde. Han är inte så defensiv, säger Paula Asterie.

Efter seger i Sprintermästaren och Norrlands Grand Prix kommer Robert Berghs topphäst You Bet Hornline till Skellefteå och V75.

Precis som vid segern i Norrlands Grand Prix sist har hästen fått spår åtta.

– Han har fått spår åtta två gånger på rad. Han fick spår ett tre gånger i rad så nu får man väl betala tillbaka till Fru Fortuna att han fick bra spår, säger hon.

Ägaren: Hörde att det inte stämde

Men spåret stoppar varken hästen eller kusken. Sist satt hästen i ledningen efter 200 meter.

– Robert lurade alla. Han sa att han skulle ta det lugnt, men när han sa det hörde jag att det inte stämde. Han är inte så defensiv och ger sig från början. Man såg ju att de flög fram i starten.

Då kördes hästen barfota run tom och förhoppningsvis blir det även så i den här starten.

– Har han tagit Norrlands Grand Prix bra och har bra hovar så hoppas jag att han går barfota.

– Jag har inte riktigt koll på alla hästar i loppet. Han tar loppen på ett jättebra sätt. Hur hårt han en går, så dagen efter är det precis som en ny dag. Hästen mår bra. Efter sprintermästaren var de lite oroliga att han skulle vara stel eftersom han inte fick massage, men han har aldrig sett så fin ut som efter Sprintermästaren.

Hon menar att hästen blir bättre och bättre efter varje start.

– Det känns som om han går framåt med de här tuffa loppen. Han är en tuff häst. Jag tror han hade 92 i puls efter försöket till Sprintermästaren. Det ska bli jätte spännande att följa den här hästen.

Flyger för att se hästen

Hon kommer att vara på plats och följa loppet.

– Jag kommer att flyga upp till Skellefteå för att se hästen. Jag var utomlands föra veckan när han startade men då följde jag loppet från ett internet-kafé, berättar Paula Asterie.

Vid segern i Sprintermästaren i juli skapade hon rubriker då skänkte hon bort en del av prissumman till Cancerfonden.

– Jag har fått jättepositiva reaktioner. Det blev mycket större än jag trodde, Jag följde mitt hjärta och jag ville ge pengar till Cancerfonden eftersom min pappa dog i cancer: När jag var där på Cancerfonden sa jag att vinner hästen ett stort lopp igen så ska jag skänka mer pengar. De blev jätteglada och ska följa hästen.