Här störtar hästen – klarar sig mirakulöst

TRAV

Med 800 meter kvar av loppet störtade Oskar Florheds häst i backen och katastrofen var ett faktum.

Men på något mirakulöst sätt klarade sig både häst och kusk helt oskadda från olyckan.

– Hon var helt okontaktbar, det var mycket märkligt, säger Florhed till Trav365 efter loppet.

18-årige Oskar Florhed körde den klara favoriten Ywonne Hornline i V64-3 på Solvalla under onsdagskvällen. Florhed var offensiv från start och kunde direkt köra sig till ledningen. Väl i spets fick Florhed dämpa tempot och med varvet kvar kändes loppet över.

Men med cirka 850 meter kvar till mål tappade Ywonne Hornline stilen helt och dalade genom fältet. När alla ekipage passerat Florheds häst sprang Ywonne Hornline in på innerplan och störtade i backen och blev liggande till synes livlös. Oskar Florhed var snabbt uppe bredvid sin häst och personal på Solvalla sprang fram till hästen.

”Hon var okontaktbar”

Efter ett tag reste hästen på sig och kunde tillsammans med sin skötare, Catrin Hallberg, gå av banan. När Trav365 når Oskar Florhed kort efter loppet på telefon är han mycket fundersam över vad som hände.

– Hon kändes hur fin som helst men på två steg tog hon inte styrning och var okontaktbar och sprang rätt ner på innerplan. Hon låg inte på någonting och inget var fel, det kom helt oväntat.

”Så jäkla tråkigt”

Enligt uppgifter ska Ywonne Hornline kvävt sig – något Florhed dementerar.

– Vi får kolla upp det hos veterinären, men jag kan inte säga att hon kvävde sig. Det var mycket märkligt och vi får kolla halsen i morgon. Det är så jäkla tråkigt, jag hade rubbet kvar och trodde inte att jag kunde förlora loppet. Men jag är glad att det inte hände någonting och att hästen klarade sig. Jag landade på gräset och jag känner ingenting, säger Oskar Florhed.

Vann loppet gjorde Continental och Tobias Blomqvist.