– Det var ingen vanlig kvävning

Tränaren Åke Svanstedt om olyckan på Solvalla

TRAV

Med bara bara 850 meter till mål störtade Ywonne Hornline på Solvalla.

Nu berättar tränaren Åke Svanstedt om olyckan.

– Det kan vara så att hon har en rejäl halsinfektion och därför är uppsvälld i halsen, vilket gjorde att hon hade svårt att få luft, säger han till Axevalla.

Det var i V64-3 på Solvalla under onsdagskvällen som den otäcka olyckan inträffade. Lärlingen Oskar Florhed satt i ledningen med Ywonne Hornline då hästen plötsligt ramlade i hop. Hästen blev liggandes på innerplan. Efter att tag reste sig hästen och kunde ledas av banan.

Lärlingen Oskar Florhed klarade sig utan skador.

Enligt tränaren Åke Svanstedt fick hästen svårt att få luft.

– Det rörde sig knappast om en "vanlig" kvävning. Sådana brukar ju uppstå när en häst ligger på för hårt, men Ywonne Hornline är inte den typen av häst och inte heller denna kväll låg hon på något, berättar Åke Svanstedt för Axevalla.se.

Blödde näsblod

Han tror att hästen är sjuk.

– Det kan vara så att hon har en rejäl halsinfektion och därför är uppsvälld i halsen, vilket gjorde att hon hade svårt att få luft. Efteråt blödde hon en del näsblod, som hästar som regel gör när de kväver sig, så nu får vi vänta till sviterna av detta har lagt sig, så skall vi undersöka henne i halsen på måndag, säger Svanstedt till Axevalla.se

Enligt tränaren ska hästen ha återhämtat sig bra och både ätit och druckit efter olyckan.