”Travkyrkan” som gäller varje lördag

TRAV

Lördagar är som söndagar för mig.

Dom är heliga och då går jag i kyrkan.

I ”travkyrkan”.

Synd bara att det är open stretch på V75 i dag, då brukar jag normalt inte spela. Men jag ska ändå ge er några säkra vinnare.

Ni som känner mig förstår den skämtsamma tonen i inledningen.

Jag går inte i kyrkan speciellt ofta.

Men på lördagarna vill jag inte bli störd, då är det V75 som gäller. Trav är bland det roligaste som finns och jag följer det dagligen. Jag älskar spel och den spänning som är runtomkring. Är man dessutom ägare till en riktigt bra häst lyfter det till en ännu högre nivå.

Jag har tidigare sagt att det är bättre än sex att få se sin egen häst vinna lopp. Det var såklart sagt lite med glimten i ögat. Men som delägare i Red Hot Dynamite har jag fått uppleva många högtidsstunder på travbanan. Hästen har blivit en stor del av mitt liv. Tyvärr har det krånglat en del i år. Först fick han livshotande tarmsjukdom i våras som han repade sig bra ifrån. I torsdags var det meningen att comebacken skulle ske men en hovböld satte stopp för det. Därmed sprack även drömmen om att vinna Svenskt Travderby. Visserligen kommer han att vara bra inom en vecka men derbykvalen kommer för tidigt inpå. Det viktigaste av allt är att Red Hot blir frisk och mår bra. Sedan siktar vi in oss på Europaderbyt och Breeders Crown i höst.

Apropå att vara hästägare så har jag köpt ytterligare en häst. Det är ett treårigt kallblod som tränas av Jan-Olov Persson. Han heter Närby Kalabalik och startar om fyra veckor.

Bästa spiken i dagens V75 är utan tvekan Hallsta Lotus (V75-5). Han är den nye kallblodskungen och har varit fantastiskt fin på slutet. Han bara vinner från ett bra läge.

Jag kommer även att spika Dead Wood (V75-4). Hästen har varit ruskigt bra vid segrarna och imponerat stort. Han vann okörd senast, jag är förvånad att han inte är mer streckad.

Min skräll i omgången är Conrads Epilog i gulddivisionen (V75-3). Han visade fin form senast, är startsnabb och kan få ett drömlopp i rygg på ledande (?) stallkamraten D.J.Seabrook. Sedan smiter han förbi via open stretch till slut. Lika bra att vi tar med en vinnare även den vägen…

Vi ses på travbanorna framöver. Eller på bokmässan i Göteborg i september. Då släpper jag min bok ”Sanningen om lögnerna” som ni kunnat läsa några kapitel av här i Sportbladet.

Frank Andersson