– Tyckte det var otroligt onödigt

Foto: Kanal75
Torbjörn Jansson var inte nöjd efter V75-2...
TRAV

Micael Melander svarade ut Torbjörn Jansson och favoriten Year One i tredje spår.

Det fick Jansson att koka.

– Han gjorde en otrolig prestation. Men det är svårt när man har konkurrenter som har andra uppgifter än en bra placering, sa Jansson syrligt efter loppet.

Torbjörn Jansson ville till ledningen med favoriten Year One i V75-2. I spets satt Robert Bergh som visade tydligt att han inte skulle släppa spets till någon annan än favoriten. På Berghs utsida satt Micael Melander med Leo On Line, och han visade i sin tur att han inte skulle släppa ner Jansson i andraspår. Det blev en vild körning ett varv med favoriten hängandes i tredjespår. Med varvet till mål kom dock Jansson till ledningen. Year One var heroisk på slutrundan och blev knappt avslagen de sista metrarna. Leo On Line blev sist av de felfria. Styrningen fick Torbjörn Jansson att bli förbannad.

– Han gjorde en otrolig prestation. Men det är svårt när man har konkurrenter som har andra uppgifter än en bra placering.

– Jag kunde inte göra så mycket. Men det var en häst emellan där som absolut skulle ha kvar dödens. Jag tyckte det var otroligt onödigt, sa Jansson i en intervju efter loppet.