Persson: Det är lite Järvsöfaks-vibbar

Foto: ALN
Stig Lindmark, kusken Ulf Ohlsson och vinnaren av Steggbests Minne, Hallsta Lotus. Tränaren Jan-Olov Persson håller i hästen.
TRAV

Jan-Olov Perssons ”nya” kallblodskung, Hallsta Lotus, fortsätter att imponera.

Han vann Steggbest Minne – Nordisk Elitkamp och slog Järvsöfaks banrekord på Skellefteå.

– Han är otroligt bra, han gjorde en fin insats, sa kusken Ulf Ohlsson efter loppet.

I dag påbörjade han en ny segerrad. Sonen till Järvsöfaks, Hallsta Lotus, utvecklas mer och mer hela tiden och är ett av världens bästa kallblod för dagen.

Han vann Steggbest Minne – Nordisk Elitkamp mycket enkelt från ledningen. Robert Bergh brakade till ledningen med Moe Brage, men visade tydligt att han sökte ryggen på Hallsta Lotus. Väl i ledningen drog Ulf Ohlsson hårt med sin krigare och segertiden blev fina 1.20,1 – nytt banrekord. Det tidigare rekordet på 1.20,7. Det rekordet hade Järvsöfaks.

– Han är otroligt bra, han gjorde en fin insats. Det enda som var bekymmer var på långsidan, det kändes som att det var en grop. Det var så att man fick hjärtat i halsgropen. Det var nästan så att han var i galopp. Det var en svacka där som det kändes som. Jag tror att han är ännu bättre om jag drar hårdare, berättade Ulf Ohlsson i vinnarcirkeln efter loppet.

”Hade aldrig trott”

Tränaren Jan-Olov Persson var även han på plats i Skellefteå. Han ledde defileringen med suveränen Järvsöfaks. Sedan fick han fira i vinnarcirkeln när en av de talangfulla avkommorna hade vunnit.

– Att det skulle blomma ut så här, det hade jag aldrig trott.

– Det är lite Järvsöfaks-vibbar över honom och farterna är desamma, sa Jan-Olov Persson.

ARTIKELN HANDLAR OM